UPDATE Continuă protestele la Penitenciarul Iași; o celulă a fost incendiată

UPDATE Continuă protestele la Penitenciarul Iași; o celulă a fost incendiată

Deținuții de la Penitenciarul Iași continuă protestele începute cu o zi în urmă, marți fiind incendiată o celulă.

"Marți, 12 iulie 2016, în jurul orei 09,00, parte din deținuții aflați la curtea de plimbare au reluat protestele din seara zilei precedente, exprimându-și verbal nemulțumiri legate de condițiile de detenție și conducerea unității. Ulterior, a fost incendiată o cameră de detenție, iar angajații au intervenit imediat pentru evacuarea deținuților cazați la camera respectivă, fără a fi necesară evacuarea întregii secții", se arată într-un comunicat al Penitenciarului Iași.

Reprezentanții penitenciarului susțin că, pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative și pentru restabilirea ordinii, personalul aflat în serviciu a acționat și va interveni gradual, în funcție de comportamentul manifestat de deținuți, cu respectarea tuturor prevederilor legale.

Totodată, a fost alarmat întregul personal, iar la acest moment se continuă discuțiile cu deținuții.

În plus, în conformitate cu prevederile legale și cu protocoalele de colaborare încheiate, a fost solicitat sprijinul structurilor aflate în subordinea Ministerului Afacerilor Interne din județul Iași.

ORA 7.22 Iași: Protest al deținuților la penitenciar

Mai mulți deținuți ai penitenciarului de maximă siguranță de la Iași au protestat, luni seara, fiind nemulțumiți de condițiile de detenție.

"Luni, în jurul orei 19.00, la Penitenciarul Iași mai mulți deținuți și-au manifestat verbal nemulțumirea față de condițiile de detenție și posibile acte de clemență ce ar putea fi adoptate. Pentru prevenirea unor eventuale evenimente negative, a fost alarmat personalul unității", au informat printr-un comunicat remis presei, reprezentanți ai Penitenciarului Iași.

Conform acestora, s-au purtat negocieri cu deținuții, nefiind exercitate acte de violență împotriva acestora.

"În funcție de comportamentul manifestat de deținuți, administrația penitenciarului va acționa gradual, pentru restabilirea ordinii", potrivit comunicatului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /