UPDATE Dreapta, întărită, câștigă alegerile legislative din Spania (90% din rezultate)

UPDATE Dreapta, întărită, câștigă alegerile legislative din Spania (90% din rezultate)

UPDATE ORA 00:24 Conservatorii la putere în Spania au câștigat alegerile legislative duminică, cu 32,7% din voturi, o cifră în creștere comparativ cu cea de la precedentul scrutin din decembrie, înaintea Partidului socialist, potrivit rezultatelor oficiale după numărarea a 90% din buletinele de vot, notează AFP.

Partidul Popular al șefului guvernului Mariano Rajoy iese întărit din acest scrutin organizat după șase luni de blocaj politic. El obține 13 locuri în plus față de scrutinul precedent.

Spaniolii, chemați la urne la trei zile după Brexit, au menținut stânga radicală, adunată în cadrul coaliției Unidos Podemos, pe locul al treilea, cu 71 de locuri din 350 în parlament, potrivit rezultatelor aproape definitive.

* ORA 23:17 Alegeri parlamentare în Spania: Conservatorii câștigă, dar Unidos Podemos pe locul trei (rezultate parțiale)

Partidul Popular (PP) al șefului guvernului conservator Mariano Rajoy a câștigat duminică alegerile parlamentare din Spania, în fața Partidului socialist și coaliției stângii radicale Unidos Podemos, care rămâne a treia forță, potrivit rezultatelor oficiale parțiale, informează AFP.

La 21.45 (19.45 GMT), după numărarea a mai mult de 60% din voturi, conservatorii câștigă alegerile cu 31,7% din sufragii și 135 de locuri în parlament din cele 350. Dacă acest rezultat este confirmat, ei ar obține zece locuri în plus față de ultimele alegeri.

Pe locul doi s-a plasat Partidul socialist (PSOE), cu 90 de locuri și circa 23,65% din voturi.

Coaliția stângii radicale Unidos Podemos, care a fost anunțată pe locul doi de un exit-poll la 20.00 (18.00 GMT), se plasează a treia, cu 71 de locuri.

Aceste alegeri au loc la doar șase luni de la ultimul scrutin, care a condus la un parlament fragmentat între patru mari forțe politice: două vechi — PP și Partidul socialist — și două noi formațiuni: Podemos și Ciudadanos. Acest din urmă partid, centrist și liberal, ar obține doar 29 de deputați, față de 40 anterior, potrivit acestor rezultate parțiale.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...