UPDATE Franța: Motivul evacuării aeroportului din Toulouse, un pachet suspect

UPDATE Franța: Motivul evacuării aeroportului din Toulouse, un pachet suspect

UPDATE ORA 10.24 Aeroportul din Toulouse (sud) a fost evacuat miercuri dimineață pentru o 'inspecție de securitate' după descoperirea unui pachet suspect, au anunțat autoritățile, în condițiile în care Franța se află în alertă maximă după atentatele de marți de la Bruxelles, relatează AFP.

Un pachet suspect a fost găsit pe aeroport, terminalul a fost evacuat și operațiuni de verificare sunt în curs de desfășurare, au declarat surse din cadrul prefecturii.

ORA 9.14 Franța: Aeroportul din Toulouse a fost evacuat pentru o 'inspecție de securitate'

Aeroportul Toulouse-Blagnac (sud) a fost evacuat miercuri dimineață pentru o 'inspecție de securitate', a declarat poliția de frontieră, în condițiile în care Franța se află în alertă maximă după atentatele de marți de la Bruxelles, relatează AFP.

Numeroși călători au postat pe Twitter imagini care arată pasageri adunați în fața principalei clădiri pentru plecări și sosiri. Se pare că inclusiv pasagerii care se aflau în avioanele pregătite de decolare au fost dați jos din aeronave.

Un corespondent AFP aflat la fața locului a declarat că principala clădire a aeroportului a fost evacuată de două ori începând de la ora 7:00 și că toată lumea era încă afară cu puțin timp înainte de ora 8:00.

'Facem o inspecție de securitate', a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al PAF, fără a face alte precizări.

Marți, Bruxellesul a fost zguduit de trei explozii, două pe aeroportul internațional Zaventem și una într-o ramă de metrou, atacuri soldate cu cel puțin 34 de morți și 200 de răniți. Atentatele au fost revendicate de organizația Stat Islamic.

AGERPRES/(AS — autor: Mihaela Moise, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 De citit...

3 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

4 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...

5 Dezvăluiri înfiorătoare despre insula pe care britanicii au desfășurat experimente secrete și șocante