UPDATE Galați: Unul dintre cei zece răniți în timpul furtunii este în stare gravă

UPDATE Galați: Unul dintre cei zece răniți în timpul furtunii este în stare gravă

Unul dintre cei zece răniți care au ajuns la Spitalul Județean de Urgență în urma furtunii din cursul serii de marți este în stare gravă, având traumatism cerebral și de coloană vertebrală, a declarat doctorul Adrian Malacu, de la UPU SMURD Spitalul de Urgență Galați.

,,În urma căderilor de copaci, la noi, la Unitatea de Primiri Urgență (UPU) a Spitalului Județean Galați, s-au prezentat zece persoane cu politraumatisme. Într-un caz leziunile erau de cod roșu, cu traumatism cerebral și de coloană vertebrală. Ceilalți pacienți se află la cod galben, cu traumatisme craniene ușoare, traumatisme de coloană vertebrală și traumatisme la nivelul picioarelor. Sunt opt bărbați și două femei', a spus Adrian Malacu.

El a precizat că victimele sunt în curs de investigare iar medicii spun că aproape toate sunt în afară de orice pericol, excepție făcând bărbatul adus cu cod roșu, care este în stare gravă.

Potrivit unui bilanț provizoriu transmis de Biroul de presă al Primăriei Galați, în urma furtunii care a avut loc marți seară (15 minute vântul a bătut cu putere atingând la rafală 70-90 km/h) s-au constatat peste 130 de copaci căzuți, cinci străzi blocate, zece victime (niciun deces), cinci mașini avariate, o casă avariată și mai multe garduri, un stâlp pentru troleibuz căzut, firul de contact pentru tramvaie rupt în trei locuri.

Pentru a interveni cât mai repede acolo unde este necesar, Inspectoratul pentru Situații de Urgență are în teren șase echipe, Serviciul Public Ecosal — șapte echipe, Gospodărire Urbană — trei echipe, Societatea Apă-Canal — o echipă, Poliția Locală — 13 echipe, Poliția Rutieră — patru echipe, Direcția de Ordine Publică — 18 echipe. De asemenea, voluntari ai UVSAR Galați sunt prezenți pe străzile orașului oferind ajutor.

Poliția Locală stabilește prioritățile în privința degajării străzilor principale care sunt blocate sau parțial blocate, dar și a celor din interiorul cartierelor.

ORA 19.39 Galați: Persoane rănite, peste o sută de copaci doborâți, zeci de mașini avariate, în urma unei furtuni

Zece persoane au fost rănite, peste o sută de copaci au fost doborâți și zeci de mașini au fost avariate în urma unei furtuni puternice care a izbucnit marți seara în zona Galațiului, a anunțat purtătorul de cuvânt al ISU Galați, Eugen Zaharia.

Sursa citată a precizat că bilanțul este provizoriu.

În urma furtunii, Serviciul Județean de Ambulanță Galați a înregistrat zece apeluri legate de persoane lovite de crengi, rupte din copaci, panouri, o poartă metalică și bucăți de acoperiș. Toți pacienții au fost transportați cu ambulanțele la Spitalul Județean de Urgență Galați, urmând ca aceștia să primească îngrijiri medicale.

Dispeceratul SC Gospodărire Urbană SRL Galați a primit zeci de sesizări telefonice din partea locuitorilor care reclamă arbori prăbușiți pe străzi sau pe autovehicule. Toate echipele societății și cele ale Ecosal Galați se află pe teren, prioritățile fiind degajarea străzilor, a autovehiculelor avariate și strângerea arborilor căzuți în alte zone — artere secundare.

Circulația tramvaielor și troleibuzelor este blocată în municipiul Galați din cauza firelor de contact rupte de vântul puternic, dar și de crengile extrem de groase desprinse din copaci în timpul vijeliei.

Directorul Transurb Galați, Genica Totolici, a declarat că doar autobuzele circulă pe străzile orașului. 'Toată lumea este pe teren și lucrează. A fost dezastru', a spus ea.

La ora 19,30 primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, a convocat Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență pentru a stabili pașii care trebuie urmați, se arată într-un comunicat de presă transmis de Biroul de presă al Primăriei Galați.

,,Sunt deja multe sesizări cu privire la urmările furtunii care a avut loc mai devreme. Echipe ale Ecosal, Gospodărire Urbană și Transurb, alături de echipe ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență, sunt deja în teren și intervin acolo unde este nevoie. Rugăm cetățenii să aleagă cu grijă locul unde își parchează mașinile, pentru a facilita accesul utilajelor și al echipelor care intervin. De asemenea, vă rugăm să aveți răbdare, pentru că toate sesizările vor fi evaluate și intervenim cât se poate de prompt", se subliniază în comunicat.

Potrivit ISU Galați, în municipiul Tecuci au fost inundate cinci curți în urma unei ruperi de nori.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Hopa! A mai apărut o creștină în povestea fraților Tate!

2 VIDEO Noua Eră / Primul om de pe planetă care și-a întinerit vârsta organelor cu 25%

3 Fulgy, fiul Clejanilor, trece pe „hard” cu Bia Khalifa?

4 VIDEO „Ce să fac, mă băieți, cu banii ăștia?” / Patronul de club care se spărgea în figuri, condamnat la peste 8 ani de închisoare pentru contrabandă și…

5 „Începutul sfârșitului” / Fostul colonel FSB Igor Ghirkin, previziuni sumbre pentru trupele rusești de pe front