UPDATE Hunedoara: Protest încheiat la Deva cu peste 2.000 de participanți

UPDATE Hunedoara: Protest încheiat la Deva cu peste 2.000 de participanți

Peste 2.000 de oameni au participat sâmbătă seara la un marș de protest pe principalele bulevarde din municipiul Deva, ei continuându-și acțiunea și după ce au aflat, folosindu-și telefoanele mobile, că premierul a decis să abroge ordonanța de urgență referitoare la modificarea Codurilor penale.

*LIVE UPDATE Protest București: Manifestanții, în număr de 40.000, încep să se strângă din nou în fața Guvernului (FOTO/VIDEO)

Coloana manifestanților a plecat de la statuia lui Decebal, din Piața Victoriei, și a străbătut aproape opt kilometri, mai multe persoane alăturându-se grupului în timpul marșului.

Ajunși în fața sediului Prefecturii Hunedoara, protestatarii au fost informați de anunțul făcut de prim-ministru și mulți dintre ei au spus că nu sunt convinși până nu văd decizia de abrogare a ordonanței publicată în Monitorul Oficial.

"Declarații am mai auzit. Nu ne putem lua după vorbe. Trebuie să vedem concret și să se realizeze ceea ce au zis. Să nu fie numai vorbe-n vânt", a spus o femeie participantă la protest. "Eu am venit la protest pentru că sunt împotriva minciunii și îmi doresc un viitor pentru copiii noștri. Nu cred în ce au promis, până nu vedem", a afirmat un bărbat. "Să o anuleze. Până nu o vedem anulată, îngropată și coliva mâncată, nu credem. Am fost duși de nas mult prea mult", a spus o altă protestatară. "Eu simt că vocea noastră a avut un efect și sper că data viitoare, când vor dori să mai facă o șmecherie ca aceasta, se vor gândi mai bine. Asta sper. Să știe că ieșim în stradă", a afirmat o altă persoană.

Protestul de la Deva s-a desfășurat fără incidente.


Hunedoara: Peste o mie de oameni protestează la Deva

Peste o mie de oameni participă sâmbătă seara, la Deva, la un marș de protest prin care solicită abrogarea ordonanței de urgență prin care se modifică codurile penale și a proiectului de lege privind grațierea.

Protestatarii s-au adunat în Piața Victoriei și după o oră și jumătate au plecat în marș pe principalele străzi ale orașului. În față sunt mai mulți oameni cu drapele, pancarte și o cruce din lemn pe care este scris că democrația a murit pe 31 ianuarie 2017.

Cei prezenți la protest cer politicienilor de la guvernare să retragă actele normative contestate referitoare la Justiție.

"Tare aș vrea să se retragă ordonanța acum, ca marșul nostru să fie chiar ca o plimbare de seară. (...) Ceea ce fac politicienii acum este o luptă a românului contra românului. Auzim, vedem, sunt oameni care stau la discuții și, la un moment dat, nu se mai pot înțelege. Politica de acum din România este una de învrăjbire: nu se mai înțelege frate cu frate, copii cu părinți. Este un haos creat de către politicieni pentru a dezbina", a declarat unul dintre protestatari.

Proteste au mai fost anunțate sâmbătă seara și în alte orașe ale județului Hunedoara, printre care Hunedoara, Orăștie, Brad și Valea Jiului.

AGERPRES / (A, AS — autor: Sorin Blada, editor: Marius Frățilă, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”