UPDATE Iași: Protestul din Piața Unirii s-a încheiat; peste 10.000 de participanți la ora de vârf

UPDATE Iași: Protestul din Piața Unirii s-a încheiat; peste 10.000 de participanți la ora de vârf

Persoanele care au venit vineri seara să își manifeste în Piața Unirii din Iași nemulțumirea față de actelor normative adoptate de Guvern cu privire la justiție au plecat spre case la această oră, numărul celor aflați în centrul orașului la momentul de vârf al protestului fiind de peste 10.000.

* LIVE UPDATE Protest în București: Peste 90.000 de persoane în Piața Victoriei (FOTO)

Apogeul protestului a fost atins după ora 20,00, când grupul de protestatari adunat în Piața Unirii de la primele ore ale serii au plecat într-un marș pe străzile din centrul orașului, iar numărul participanților a crescut simțitor.

Aceasta este cea de-a patră seara consecutiv în care protestatarii au ieșit în stradă după emiterea de către Guvern a ordonanței de urgență privind modificarea Codului Penal.

UPDATE ORA 22.33 Iași: Manifestanții au revenit în Piața Unirii

Manifestanții au revenit vineri seară în Piața Unirii din Iași, în număr de peste 10.000, după ce au mărșăluit pe străzile centrale.

Piața Unirii a devenit neîncăpătoare, statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza fiind înconjurată de oameni.

Mulțimea strigă aceleași lozinci ca și până acum, antiguvernamentale și anti PSD, în timp ce agită drapelul național sau pancarde.

La Iași, protestul este liniștit, fără incidente majore.

UPDATE ORA 21.20 Iași: Peste 10.000 de protestatari mărșăluiesc pe străzi

Manifestanții care s-au strâns în Piața Unirii din Iași au plecat într-un marș de protest pe străzile din centrul orașului, iar numărul a crescut la peste 10.000 după ce și alți oameni s-au alăturat coloanei.

Lozincile scandate sunt ca și în serile trecute îndreptate împotriva corupției, a PSD, Guvernului, oamenii cerând abrogarea OUG de modificare a Codurilor penale.

Deși zgomotos din cauza vuvuzelelor, fluierelor și huiduielilor, marșul de protest este unul lipsit de incidente.

Coloana de manifestanți urmează același traseu ca și în serile de până acum, pe bulevardul Ștefan cel Mare-str Anastasie Panu—Bdul Independenței-Piața Unirii.

ORA 20 46 Iași: O grădiniță se oferă să aibă grijă gratuit de copiii protestatarilor

O grădiniță particulară din Iași se solidarizează cu protestatarii și se oferă să aibă grijă gratuit de copiii celor care vor participa duminică seara la manifestații.

"Pentru duminică, pentru orice familie consideră necesar, noi putem oferi joacă, râsete și stare de bine, grijă, căldură, o gustare de cină copiilor. Sunați, vă rugăm, să știm dacă și cum ne pregătim", menționează reprezentanții instituției de învățământ
particulare.

În Piața Unirii din Iași protestează vineri seara aproximativ 8.000 de persoane. Majoritatea s-au mobilizat pe rețelele de socializare.

AGERPRES / (AS — autor: Daniela Malache, editor: Marius Frățilă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu