UPDATE Incendiu la fabrica de încălțăminte din Jilava; pompierul mort sub dărâmături avea 34 de ani (GALERIE FOTO)

UPDATE Incendiu la fabrica de încălțăminte din Jilava; pompierul mort sub dărâmături avea 34 de ani (GALERIE FOTO)

UPDATE ORA 09.59 Pompierul care a murit în timp ce acționa pentru stingerea incendiului izbucnit luni la fabrica de încălțăminte din Jilava, prins sub dărâmături după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit, avea 34 de ani, potrivit ISU București.

* Mai multe fotografii pe AGERPRES FOTO

* Explozii, incendii produse în centre comerciale, depozite și alte clădiri — cronologie (2012-2016)

Familia acestuia a fost anunțată despre tragedie.

''Pompierul era la o distanță de siguranță la momentul respectiv și nimic nu prevestea ceea ce s-a întâmplat, între clădire și containere era o distanță de cel puțin 10 metri. Ei nu erau lipiți de containere, motiv pentru care partea superioară a peretelui, când s-a prăbușit, l-a prins și cu siguranță nu ar fi putut să scape și nici să-l mai ajute cineva pentru că acele plăci sunt foarte grele. Nici în acest moment nu poate fi extras de acolo. Erau în echipă de cel puțin patru, aveau două linii de furtun. A fost și șansă și ghinion în același timp — pentru ceilalți că au supraviețuit și pentru el că a decedat. Era un perete din beton prefabricat, plăci, tocmai de aceea numai o porțiune de aproximativ 80 mp s-a prăbușit. Bucata care a rămas în picioare e deja înclinată și oricine se apropie riscă să pățească același lucru. E motivul pentru care intervenția decurge foarte greu. Sunt cel puțin 13 autospeciale de stingere, patru autoscări și echipaje SMURD. Am depășit de mult numărul de 100 — 150 de pompieri. Intervenția este în desfășurare. Mai puțin unde s-a prăbușit peretele. Salvatorii s-au apropiat cât să aibă contact vizual, dar chiar și așa este un risc iminent și pentru aceștia, motiv pentru care nici în minutele următoare nu se vor apropia foarte mult. E nevoie de echipamente de descarcerare grea, de amplasat sub pereți'', a explicat Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București.

UPDATE ORA 09.45 Incendiu la fabrica de încălțăminte din Jilava; un pompier prins sub dărâmături ar fi murit

Un pompier care acționa pentru stingerea incendiului izbucnit luni la fabrica de încălțăminte din Jilava a fost prins sub dărâmături, după ce un perete de beton al clădirii s-a prăbușit.

Potrivit lui Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București, pompierul a fost prins între hală și câteva containere.

Deși s-a constituit o echipă de căutare și salvare care avea contact vizual cu pompierul aflat la nivelul solului, surse de la fața locului susțin că acesta ar fi murit.

ORA 08.03 Incendiu la fabrica de încălțăminte din Jilava; spațiul de producție și depozitul — afectate

Un incendiu a izbucnit luni dimineață la fabrica de încălțăminte din Jilava, fiind afectată o suprafață de aproximativ 2.000 mp, informează oficiali ai ISU București.

Potrivit sursei citate, focul a afectat spațiul de producție, dar și depozitul fabricii de încălțăminte.

La fața locului au fost trimise 13 autospeciale de stingere, patru autoscări, o mașină de descarcerare și două ambulanțe. Echipele de salvare au constituit un dispozitiv de stingere a incendiului.

Nu s-au înregistrat victime. În zonă se degajă o cantitate mare de fum.

Potrivit ISU București, nu sunt alte clădiri în vecinătatea fabricii care ar putea fi afectate de incendiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

4 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…