UPDATE Iohannis către parlamentari: Vă propun un an electoral care să nu fie populist și nici cu măsuri hazardate

UPDATE Iohannis către parlamentari: Vă propun un an electoral care să nu fie populist și nici cu măsuri hazardate

Președintele Klaus Iohannis le-a propus, luni, parlamentarilor un an electoral care să nu fie nici populist și nici al măsurilor hazardate, context în care i-a invitat să asume câteva teme majore. "Vă propun un alt fel de an electoral — care să nu fie nici populist, nici pierdut pentru temele de interes și nici al măsurilor hazardate. (...) Vă invit să asumăm câteva teme majore: recâștigarea încrederii în politică, funcționarea instituțiilor într-un stat democratic, continuarea eforturilor în domenii în care România a câștigat respect", a spus Iohannis, în plenul reunit al Legislativului.

Iohannis: Suntem în întârziere cu răspunsuri la probleme majore de pe agenda cetățenilor

Președintele Klaus Iohannis a afirmat că România este în întârziere în ceea ce privește răspunsurile la probleme majore de pe agenda cetățenilor, precum sustenabilitatea sistemului de pensii, problema demografică.

"Suntem în întârziere în a da răspunsuri la probleme majore de pe agenda cetățenilor, inclusiv în ceea ce privește centenarul Marii Unirii", a spus Iohannis, în plenul Parlamentului.

UPDATE 16.13 Ședința în care președintele Iohannis adresează un mesaj Parlamentului a început

Ședința în care președintele Klaus Iohannis adresează un mesaj plenului reunit al Camerei Deputaților și Senatului a început luni, în prezența a 364 de parlamentari.

La ședință, care a început cu o întârziere de zece minute, participă și premierul Dacian Cioloș și membri ai Cabinetului său.


Președintele Iohannis va adresa un mesaj pe teme de politică internă în Parlament

Șeful statului a transmis săptămâna trecută o scrisoare președinților celor două Camere ale Parlamentului, Călin Popescu-Tăriceanu și Valeriu Zgonea, în care a cerut să adreseze Parlamentului un mesaj pe 22 februarie, iar conducerea Legislativului a aprobat solicitarea.

"S-a decis ca luni după-amiază, la ora 16,00, conform solicitării președintelui, să organizăm o sesiune comună a celor două Camere. Președintele Iohannis dorește să se adreseze Parlamentului", a declarat miercurea trecută președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu.

El a spus că temele care vor fi abordate sunt de politică internă, "cele menționate în scrisoarea președintelui".

Este primul mesaj care va fi adresat de președintele Klaus Iohannis în acest an.

Șeful statului s-a adresat de cinci ori Parlamentului de la câștigarea alegerilor.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Așa o fi? /

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria