UPDATE ISU București-Ilfov: Zeci de copaci smulși de vânt; 13 autoturisme - avariate

UPDATE ISU București-Ilfov: Zeci de copaci smulși de vânt; 13 autoturisme - avariate

Treizeci și trei de copaci smulși de vântul puternic au căzut pe autoturisme și carosabil în București și în județul Ilfov, informează ISU.

Potrivit sursei citate, 13 autoturisme au fost avariate.

De asemenea, ca urmare a fenomenelor meteorologice, opt sesizări au făcut referire la căderi de tencuială.

Situațiile cele mai grave au fost semnalate pe calea Plevnei 23, strada Moșoia și strada Novaci.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis luni o avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativ și furtuni, valabilă până miercuri dimineață, în cea mai mare parte a țării.

Potrivit meteorologilor, în intervalul 24 iulie, ora 20,00 — 26 iulie, ora 3,00, în toate zonele de munte, precum și în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș, Transilvania, nord-vestul Moldovei și vestul Munteniei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, frecvente descărcări electrice, averse ce vor avea și caracter torențial și căderi de grindină.

De asemenea, în intervale scurte de timp sau prin cumulare se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 20 — 25 l/mp și punctiform 50 — 60 l/mp.

Meteorologii precizează că astfel de fenomene se vor semnala și în regiunile estice și sud-estice, dar pe spații mai restrânse, îndeosebi în a doua parte a zilei de marți (25 iulie) și în prima parte a nopții de marți spre miercuri (25/26 iulie).

ORA 19.04 Copaci căzuți peste mașini, în urma furtunilor din București și Ilfov

Optsprezece copaci smulși de vântul puternic au căzut pe autoturisme și carosabil în București și în județul Ilfov, informează ISU.

"Ca urmare a instabilității atmosferice caracterizată de intensificări ale vântului cu aspect de vijelie, până la acest moment, în București și județul Ilfov, au fost înregistrate următoarele situații de urgență: 18 copaci căzuți pe autoturisme sau carosabil; două situații în care s-au semnalat căderi de tencuială și o situație cablu electric căzut", se arată într-un comunicat transmis luni AGERPRES de ISU București-Ilfov.

Potrivit sursei citate, situațiile cele mai grave au fost semnalate pe calea Plevnei 23, strada Moșoia și strada Novaci.

Totodată, ISU București amintește că avertizarea meteorologică cod galben este valabilă până pe miercuri, 26 iulie, ora 03,00.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro