UPDATE Iuliu Mureșan a plecat de la DIICOT Cluj după ce a semnat un proces verbal

UPDATE Iuliu Mureșan a plecat de la DIICOT Cluj după ce a semnat un proces verbal

Omul de afaceri Iuliu Mureșan, președinte al clubului de fotbal CFR Cluj, a fost audiat, joi, de procurorii DIICOT Cluj, circa o jumătate de oră, în dosarul privind delapidarea clubului de fotbal CFR Cluj.

La ieșirea din sediul DIICOT Cluj, el a declarat că a semnat un proces verbal.

'Nu mi-au spus nimic (procurorii — n.r.), m-au anunțat numai, am semnat un proces verbal, atât', a spus Iuliu Mureșan.

Întrebat de jurnaliști în ce calitate a fost audiat, el a declarat că 'în calitate de președinte'.

Iuliu Mureșan a sosit la sediul DIICOT Cluj în jurul orei 16,00 și n-a dorit să facă declarații presei despre dosar.

'Întrebați-mă de cupă (Cupa României — n.r.) dacă vreți', a spus Iuliu Mureșan, la intrarea în sediul DIICOT Cluj.

Tot joi a fost audiat, timp de o oră și jumătate, omul de afaceri Arpad Paszkany . La intrarea în sediul DIICOT el a declarat presei că nu știe pentru ce a fost chemat, iar la ieșirea de la audieri a declarat că nu poate să spună ce a vorbit cu procurorii.

Surse judiciare au declarat, joi, pentru AGERPRES, că Arpad Paszkany are calitatea de suspect și că urmează să mai fie audiat și în zilele următoare .

Procurorii DIICOT au efectuat joi dimineață 20 de percheziții în locații din București și Cluj-Napoca, între care la clubul de fotbal CFR CLUJ 1907 și la oamenii de afaceri Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire de grup infracțional organizat, delapidare cu consecințe deosebit de grave, evaziune fiscală în formă continuată și spălare de bani, în formă continuată.

Potrivit unui comunicat IGPR transmis joi AGERPRES, din cercetări a reieșit că, în perioada 2008 — 2013, membrii grupării, cu funcții de conducere în cadrul unui club sportiv, ar fi delapidat aproximativ 9.650.000 de euro din patrimonial societății. Suma ar fi fost obținută din bonusurile de calificare la o competiție sportivă și din drepturile de televizare.

Pentru ascunderea activității infracționale, s-ar fi folosit firme off-shore din Cipru și Seychelles, precum și contracte fictive de prestări servicii emise de aceste firme pentru clubul sportiv.

De asemenea, cei în cauză ar fi evidențiat în actele contabile ale clubului sportiv cheltuieli care nu ar fi avut la bază operațiuni reale ori ar fi evidențiat tranzacții fictive, pentru a se sustrage de la plata taxelor și impozitelor datorate bugetului de stat.

Potrivit sursei citate, 10 persoane urmează să fie conduse la sediul D.I.I.C.O.T. — S.T. Cluj, pentru audieri. La acțiuni participă și polițiști din cadrul structurilor de combatere a criminalității organizate din Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud, precum și jandarmi. Activitatea a beneficiat de suportul de specialitate al Serviciului Român de Informații.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu