UPDATE Liviu Luca s-a predat la IJP Prahova (surse)

UPDATE Liviu Luca s-a predat la IJP Prahova (surse)

Omul de afaceri Liviu Luca s-a predat, vineri după-amiază, la sediul Inspectoratului Județean de Poliție Prahova, după ce Curtea de Apel București l-a condamnat definitiv la șase ani închisoare cu executare în dosarul falimentării companiei Petromservice, au declarat, pentru AGERPRES, surse judiciare.

În același dosar a fost condamnat și omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu , care va executa o pedeapsă de șase ani și două luni închisoare.

De asemenea, afaceristul Octavian Țurcan (un apropiat al lui Vîntu) a fost condamnat la 5 ani și 10 luni închisoare, cu mult mai puțin decât cei 9 ani dați de tribunal.

Condamnări au primit și foști membri ai conducerii Petromservice: Gheorghe Șupeală — 6 ani, Zizi Anagnastopol — 3 ani și 6 luni, Ioan Bohâlțeanu — 4 ani, Sorin Mihai — 3 ani, Bogdan Radu Negrutzi — 4 ani, Rino Raichovich Graziano — 3 ani și 6 luni, Mihai Viorel Râmboacă — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Răzvan Florin Râmboacă — 1 an și 6 luni închisoare cu suspendare, Daniela Brașoveanu — 1 an cu suspendare.

Despăgubirile stabilite de instanța de fond în acest dosar se ridică la peste 83 milioane euro.

Potrivit unui comunicat de presă al IJP Prahova, polițiștii de investigații criminale au pus în aplicare, vineri, mandatele de executare a pedepsei cu închisoarea emise pe numele a două persoane, fiind vorba despre un bărbat de 63 de ani, domiciliat în municipiul Ploiești, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la delapidare în formă continuată, și de un bărbat de 52 de ani, tot din Ploiești, condamnat în aceeași cauză la trei ani închisoare pentru abuz în serviciu în formă continuată.

Cei doi condamnați vor fi încarcerați în Penitenciarul Mărgineni, în vederea executării pedepsei, se arată în documentul citat.

AGERPRES / (AS — autor: Anamaria Toma, editor: Marius Frățilă, editor online: Simona Aruștei)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa o fi?

4 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

5 VIDEO București 2024...