UPDATE Macovei: Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE

UPDATE Macovei: Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE

Conducerea M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, a declarat joi, pentru AGERPRES, europarlamentarul Monica Macovei, care a anunțat că va propune excluderea din partid a secretarului general interimar dacă a făcut acest lucru fără a avea un mandat din partea Biroului Politic Național.

"Am văzut acest comunicat al ALDE acum circa o oră și sunt foarte surprinsă și șocată că astfel de minciuni și dezinformări sunt date de ALDE care este un partid parlamentar. Deci, pe scurt, M10 nu a semnat niciun protocol cu ALDE, M10 conducerea formațiunii, adică M10 — Biroul Politic Național. Nu vom susține candidații ALDE, nu avem nicio colaborare și nici nu avem de gând vreodată să avem vreo colaborare cu ALDE", a afirmat Macovei, membru fondator al M10.

Ea a precizat că în cazul în care se confirmă că secretarul general interimar al M10, Ovidiu Simion, menționat în comunicatul ALDE, a semnat un protocol cu Alianța Liberalilor și Democraților va cere excluderea acestuia din partid.

"S-a menționat în comunicatul ALDE că protocolul ar fi fost semnat de secretarul general interimar. Dacă această persoană a semnat protocolul și se confirmă asta, fără mandat de la BPN, pentru că un astfel de mandat nu a existat, atunci eu, personal, voi propune excluderea lui din partid", a spus Macovei.

Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, joi, un acord privind 'o viitoare colaborare politică' cu formațiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion, a informat un comunicat al Departamentului de comunicare ALDE.

''Partidul M10 sprijină candidații ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie. Alianța Liberalilor și Democraților este reprezentantul cetățenilor în Parlamentul României, care susține drepturile și libertățile cetățenilor, idei ce sunt promovate și de către partidul M10'', se precizează în comunicatul citat.

Biroul Politic Național al M10 dezminte o colaborare în alegeri cu ALDE

Conducerea Partidului M10 dezminte informația privind încheierea unui "acord de colaborare de orice natură" cu ALDE și susține că secretarul general interimar al formațiunii va suporta consecințele, dacă a angajat partidul fără mandat de la Biroul Politic Național.

"Conducerea Partidului M10, reprezentată de membrii Biroului Politic Național, dezminte categoric informația din comunicatul ALDE privind vreun acord de colaborare de orice natură cu Partidul M10. În mod evident, nu vom susține niciun candidat ALDE la alegeri. Ne exprimăm surprinderea că astfel de minciuni și dezinformări sunt promovate de ALDE. Membrii partidului strâng în acest moment semnături numai pentru M10. Dacă se va confirma faptul că secretarul general interimar al M10 a angajat Partidul fără mandat de la BPN, acesta va suporta consecințele, fiind sancționat conform prevederilor Statutului Partidului M10", se arată într-un comunicat al M10 semnat de membrii Biroului Politic Național.

Departamentul de comunicare ALDE a transmis joi un comunicat de presă, potrivit căruia conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat un acord privind 'o viitoare colaborare politică' cu formațiunea M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion.

''Partidul M10 sprijină candidații ALDE la alegerile parlamentare. Conducerea Alianței Liberalilor și Democraților a semnat, astăzi, un acord privind o viitoare colaborare politică cu formațiunea politică M10, reprezentată de către secretarul general al partidului, Ovidiu Simion. Această colaborare politică parafează înțelegerea dintre cele două partide politice, prin care M10 va sprijini candidații ALDE la viitoarele alegeri parlamentare, care au loc pe 11 decembrie. Alianța Liberalilor și Democraților este reprezentantul cetățenilor în Parlamentul României, care susține drepturile și libertățile cetățenilor, idei ce sunt promovate și de către partidul M10'', se preciza în comunicatul citat.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea, noi dezvăluiri șocante despre jefuitorii României! Asta este adevărata molimă, nu coronav…

2 Asta este consiliera șefului AEP! Mitulețu-Buică tocmai i-a acordat o insignă și o diplomă de excelență!

3 Doar o femeie putea să scrie acest articol despre Firea!

4 Document / Șeful PSD are dosar penal la DNA privind modul în care a obținut titlul de „Luptător cu rol determina…

5 Sondaj IMAS / Creștere semnificativă pentru USR Plus, scădere pentru PNL. PSD, în urcare cu două procente