UPDATE Marșul normalității s-a încheiat; protestatarii invită BOR să li se alăture cu un mesaj "răspicat" (FOTO)

UPDATE Marșul normalității s-a încheiat; protestatarii invită BOR să li se alăture cu un mesaj "răspicat" (FOTO)

UPDATE ORA 16.50 Marșul normalității, organizat de alianța politică BINE (Blocul Identității Naționale în Europa), "în sprijinul valorilor familiei creștine tradiționale", s-a încheiat sâmbătă, la baza Dealului Patriarhiei ajungând aproximativ 80 de manifestanți din cei circa 200 care s-au aflat în coloană.

Fotografii pe AGERPRES FOTO

Alianța politică BINE, alcătuită din Partidul Noua Dreaptă, Partidul România Mare, Partidul România Unită, susține valorile familiei tradiționale și se pronunță împotriva Marșului Diversității pe care îl consideră "o manifestare cu caracter obscen și provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale și adopțiilor de copii de către 'cuplurile' de homosexuali".

Președinții Partidului Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, și Partidului România Mare, Adrian Popescu, și prim-vicepreședintele Partidului România Unită, Dumitru Bădrăgan, participanți la marș, și-au exprimat nemulțumirea față amânarea de către CCR a unei decizii față de cererea de recunoaștere în România a căsătoriei oficiate în Belgia între două persoane de același sex, dintre care una cu cetățenie română.

Reprezentantul PRM Mirela Vasilache a invitat BOR să fie alături de alianța BINE "nu numai cu strânsul semnăturilor, ci și cu un mesaj răspicat".

De asemenea, participanții s-au pronunțat pentru urgentarea adoptării inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției privind familia pe care o consideră tergiversată "în disprețul" celor trei milioane de români, semnatari ai propunerii, între care se numără și membrii partidelor organizatoare ale marșului.

"Chiar dacă PSD, PNL și ALDE și-au asumat înainte de alegerile de anul trecut organizarea referendumului în luna aprilie șansele organizării în actuala sesiune parlamentară sunt practic zero", susține Tudor Ionescu.

Aflat la cea de-a XIII-a ediție, marșul s-a desfășurat fără incidente pe traseul Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Patriarhia Română.

ORA 14.22 Aproximativ 200 de persoane la Marșul normalității

Aproximativ 200 de persoane participă, sâmbătă, la Marșul normalității, organizat de alianța politică BINE (Blocul Identității Naționale în Europa), "în sprijinul valorilor familiei creștine tradiționale".

Aflat la cea de-a XIII-a ediție, marșul se desfășoară pe traseul Piața Romană — Piața Universității — Piața Unirii — Patriarhia Română.

Protestatarii poartă pancarte pe care scrie "Veniți să apărăm familia tradițională", "Familia tradițională e în pericol", "Azi homosexuali, mâine poligami", "Rușine Curtea Constituțională a României", "3.000.000 susțin normalitatea", "3.000.000 de români o singură voce" și scandează lozinci precum "Noi suntem români aici pe veci stăpâni", "Referendum", "Uniți salvăm familia normală", "Salvați familia tradițională", "România țară ortodoxă", "Legea divină, familie creștină", "Vrem o țară nu o colonie", "Normalitate și nu diversitate".

O parte dintre protestatari susțin un drapel tricolor lung de 20 de metri. De asemenea, manifestanții flutură steaguri tricolore și steaguri ale partidelor Noua Dreaptă, România Mare și România Unită.

Alianța politică BINE, alcătuită din cele trei partide, susține valorile familiei tradiționale și protestează față de Marșul Diversității pe care îl consideră "o manifestare cu caracter obscen și provocator care promovează în fiecare an ideea legalizării căsătoriilor homosexuale și adopțiilor de copii de către 'cuplurile' de homosexuali".

Președinții Partidului Noua Dreaptă, Tudor Ionescu, și Partidului România Mare, Adrian Popescu, și prim-vicepreședintele Partidului România Unită, Dumitru Bădrăgan, participanți la marș și-au exprimat nemulțumirea față amânarea de către CCR a unei decizii față de cererea de recunoaștere în România a căsătoriei oficiate în Belgia între două persoane de același sex, dintre care una cu cetățenie română.

De asemenea, participanții la marș se pronunță pentru urgentarea adoptării inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției privind familia pe care o consideră tergiversată "în disprețul" celor trei milioane de români, semnatari ai propunerii de revizuire, între care se numără și membrii partidelor organizatoare ale marșului.

"Chiar dacă PSD, PNL și ALDE și-au asumat înainte de alegerile de anul trecut organizarea referendumului în luna aprilie șansele organizării în actuala sesiune parlamentară sunt practic zero", susține Tudor Ionescu.

AGERPRES/(A, AS — autor: Livia Popescu, editor: Claudia Stănescu, editor online: Anda Badea)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând momentul difuzării știrilor pe fluxul agenției.


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...