Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

UPDATE Mihai Goțiu a ajuns la Secția 1 de Poliție pentru a depune plângere penală împotriva lui Mirel Palada

Vicepreședintele Senatului Mihai Goțiu a ajuns joi la Secția 1 Poliție pentru a depune plângere penală împotriva fostului purtător de cuvânt al Guvernului Mirel Palada.

 "Am venit să depun plângere împotriva a ceea ce a făcut domnul Mirel Palada aseară. Am pregătit-o deja și o depun în câteva minute aici, la Poliție. (...) Am mers pe articolul 257 din Codul penal, mai exact ultraj. Sunt trei pagini, plus actele de la aseară de la urgență și IML", a spus senatorul USR Goțiu.

Întrebat dacă se aștepta să fie lovit, Goțiu a răspuns: "Evident că nu mă așteptam să mă lovească, nici nu am fost atent la așa ceva, adică nu puteam să mă gândesc că cineva care a fost purtător de cuvânt al Guvernului are un astfel de comportament", a afirmat el.

Mihai Goțiu a adăugat că a discutat cu colegii săi de la grupul parlamentar în legătură cu pregătirea plângerii.

Mihai Goțiu: Voi depune plângere penală la Poliție împotriva lui Mirel Palada

Senatorul USR Mihai Goțiu a anunțat că joi, la ora 15,30, va merge la Poliție pentru a depune o plângere împotriva lui Mirel Palada, cel care l-ar fi agresat fizic miercuri seară în studioul unui post de televiziune.

"Avem deja documentele și la trei și jumătate vom merge la Poliție pentru a depune această plângere", a spus Mihai Goțiu într-o conferință de presă la care au participat mai mulți colegi de partid.

El susține că agresiunea de miercuri seară "vine a continuare a ceea ce se întâmplă în Palatul Parlamentului".

Goțiu a amintit că nu a primit răspuns la sesizarea depusă la Comisia juridică împotriva liderului grupului PSD din Senat, Șerban Nicolae, care l-ar fi agresat verbal în primăvara acestui an într-o ședință a Biroului permanent a acestui for.

"Este unul din exemplele care încurajează astfel de comportamente. Atunci când nu sancționăm agresiunile verbale nici măcar aici în Parlament se transmite acest sentiment că orice este posibil aici în România", a adăugat Goțiu.

Potrivit senatorului USR, o altă "violentare a legilor" a avut loc miercuri în ședința comună a Parlamentului când s-a prelungit cu 60 de zile activitatea Comisiei de anchetă a prezidențialelor din 2009.

Goțiu a precizat că momentul petrecut în studioul B1 TV nu îl "intimidează".

"A fost poate un moment necesar pentru a-mi readuce aminte mie și celor care ne susțin pentru ce am intrat în politică. Am intrat în politică ca să schimbăm un astfel de mod de a face politică, prin forță, prin forță verbală, prin abuz asupra legilor, prin forță fizică în cele din urmă. (...) Ceea ce s-a întâmplat aseară este începutul sfârșitului pentru această clasă politică pe care nu o pot numi altfel decât de huligani, pentru că ceea ce s-a întâmplat aseară a fost un act de huliganism conform Dicționarului explicativ al limbii române", a mai spus Goțiu.

El a mulțumit celor câteva sute de persoane — colegi de partid și prieteni de pe rețelele de socializare — care i-au transmis mesaje de solidaritate.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Dacă-l vedeți pe ăsta în Guvernul PNL să știți că MAFIA a rămas la putere!

2 Se conturează Guvernul Ludovic Orban. Ce riscă Iohannis și PNL. Avertismentul lui Rareș Bogdan

3 ALARMĂ Deși este demisă, Dăncilă vrea să dea chinezilor, pe ultima sută de metri, un contract major: construir…

4 Cât s-o fi dat? Frățiorul MAFIEI mineritului din Gorj, favoritul PNL pentru portofoliul Economiei! A fost lide…

5 Cum va arăta structura noului guvern PNL. Ministerele care dispar. Schița momentului

recomandări

Te ia DNA: Danut Groza

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion