UPDATE Mureș: Procurorii DNA au ridicat documente de la crescătoria de somn african din Fântânele

UPDATE Mureș: Procurorii DNA au ridicat documente de la crescătoria de somn african din Fântânele

Procurorii DNA - Serviciul Teritorial Târgu Mureș au descins, miercuri, la o societate comercială care deține o crescătorie de somn african în localitatea Fântânele, construită din fonduri europene, de unde au ridicat o serie de documente, a declarat pentru AGERPRES, Zoltan Gálfalvy, patronul firmei.

Acesta a precizat că a pus la dispoziția procurorilor o serie de documente, însă a refuzat să facă vreun alt comentariu cu privire la scopul descinderii.

Potrivit unui comunicat de presă remis AGERPRES, procurorii DNA — Serviciul Teritorial Târgu Mureș  efectuează miercuri percheziții în patru județe, într-un dosar care vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție, de evaziune fiscală și spălare a banilor, comise în legătură cu utilizarea fondurilor alocate de la bugetul Uniunii Europene.

'În cursul zilei de 2 martie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 31 de locații, situate în județele Mureș, Cluj, Harghita și Brașov, dintre care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice', precizează comunicatul.

Ferma de la Fântânele a fost construită în cadrul unui proiect cu finanțare europeană 'Creșterea în sistem superintensiv a somnului african și procesarea acestuia în comuna Fântânele, județul Mureș', cu o valoare nerambursabilă de 10.253.501,93 lei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Șeful Armatei Ucrainei se dă cocoș: Putem distruge şapte tancuri ruseşti în 36 de secunde

2 Un colier uman?

3 Două femei, una frumoasă, una...

4 O polițistă s-a împușcat în cap, în wc-ul unei gări din Mehedinți

5 Oligarhii ruși au pierdut 7 miliarde de dolari într-o singură zi!