UPDATE O navă militară americană a intrat în coliziune cu un vas comercial la est de Singapore

UPDATE O navă militară americană a intrat în coliziune cu un vas comercial la est de Singapore

Distrugătorul USS John S. McCain al marinei militare americane s-a ciocnit luni cu nava comercială Alnic MC la este de Singapore, informează Reuters.

Marina militară a SUA a precizat într-un comunicat că incidentul a avut loc în timp ce distrugătorul se îndrepta către portul Singapore, pentru o escală de rutină. "Rapoartele inițiale arată că John S. McCain a suferit avarii în zona tribord pupa", precizează comunicatul, care adaugă că a fost trimisă în zonă o misiune de căutare și salvare.

Distrugătorul din clasa Arleigh Burke, înarmat cu rachete teleghidate, face parte din Flota a 7-a americană și are baza la Yokosuka, în Japonia. Numele său este dat de doi amirali din US Navy (marina militară a Statelor Unite) — tatăl și bunicul senatorului John McCain, fost candidat la președinția SUA. Senatorul a difuzat în rețeaua Twitter un mesaj în care arată că el și soția sa, Cindy, se roagă pentru marinarii de pe distrugător.

Alnic MC, sub pavilion liberian, este un petrolier care poate transporta și chimicale, cu o lungime de 183 de metri și o capacitate de 50.760 tone deadweight.

În iunie, un alt distrugător marinei militare americane, USS Fitzgerald, din aceeași clasă ca și John S. McCain, s-a ciocnit cu un vas comercial. Incidentul s-a soldat cu moartea a șapte marinari, iar după o anchetă, comandantul, secundul și șeful de echipaj al distrugătorului au fost eliberați din funcții săptămâna trecută.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Uite o chestie interesantă despre patronul Digi

2 Secretul Mykonosului, dezvăluit de Ramona Olaru! Ce fac „fetițele” noastre cu miliardarii

3 De citit!

4 Așa o fi?

5 Scandal sexual în handbalul românesc