UPDATE Oana Schmidt-Hăineală la ieșirea de la DNA: Toate persoanele care au fost în acel context trebuie audiate ca martori

UPDATE Oana Schmidt-Hăineală la ieșirea de la DNA: Toate persoanele care au fost în acel context trebuie audiate ca martori

Toate persoanele care au avut o legătură cu contextul redactării și adoptării OUG 13/2017 trebuie să fie audiate ca martori, a afirmat marți procurorul Oana Schmidt-Hăineală, fost secretar de stat în Ministerul Justiției, la ieșirea de la DNA.

"Toate persoanele care au fost implicate, care au fost în acel context de loc și timp, trebuie audiate ca martori. Este absolut normal", a declarat fostul secretar de stat, după aproape trei ore petrecute în fața procurorilor anticorupție.

Oana Schmidt-Hăineală s-a prezentat marți dimineață la sediul DNA, fiind citată pentru audieri.

În urmă cu o zi, procurorul Constantin Sima, și el fost secretar de stat în Ministerul Justiției, a fost audiat ca martor în același dosar în care se fac cercetări privind OUG 13/2017.

Săptămâna trecută, DNA confirma faptul că s-a înregistrat o sesizare depusă de mai multe persoane fizice cu privire la posibile fapte în legătură cu modalitatea de adoptare a unor acte normative și că se efectuează acte procedurale.

Anterior, Ministerul Justiției preciza că a primit o solicitare din partea DNA de a transmite, în original, toate înscrisurile care au legătură cu elaborarea și emiterea ordonanței de urgență privind modificarea Codurilor penale, precum și cu proiectul de lege referitor la grațiere.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro