UPDATE Olt: Șoferul accidentului soldat cu o persoană decedată și 10 rănite, reținut

UPDATE Olt: Șoferul accidentului soldat cu o persoană decedată și 10 rănite, reținut

Șoferul care a provocat duminică dimineața un accident rutier, în urma căreia o persoană a murit și alte 10 au fost rănite, a fost reținut de polițiști și va fi prezentat luni Judecătoriei Corabia cu propunere de arestare preventivă, a anunțat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

Aceasta a precizat că șoferul reținut este un bărbat în vârstă 29 de ani, din comuna Rusănești. În timp ce conducea un autoturism pe un drum județean din comuna Vișina, el nu a respectat indicatorul 'oprire' și a intrat în coliziune cu un alt autoturism. Testarea cu aparatul alcooltest a indicat faptul că tânărul avea o concentrație de alcool în aerul expirat de 0,96 mg/l.

Olt: O persoană decedată și 10 rănite după un accident în comuna Vișina

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în urma unui accident rutier produs duminică, în jurul orei 4,30, în comuna Vișina, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Dan Nedeloiu, în ajutorul victimelor au intervenit șapte echipaje medicale de la Serviciul Județean de Ambulanță și de la SMURD și un echipaj de descarcerare.

În accidentul rutier de la Vișina au fost implicate două autoturisme (o mașină Dacia Logan și una VW Golf) în care se aflau 11 persoane, iar trei dintre acestea au rămas încarcerate și a fost necesară intervenția unui echipaj de descarcerare de la ISU Olt.

"Un bărbat de 29 ani, care conducea un autoturism pe DJ 604, la Vișina, la intersecția cu DN 54 nu a respectat indicatorul 'oprire' și a intrat in coliziune cu un autoturism condus de un tânăr de 21 de ani. Conducătorul auto în vârstă de 29 ani avea o alcoolemie de 0,96 mg/l alcool pur în aerul expirat. Celălalt conducător auto nu consumase alcool. În mașina condusă de bărbatul care consumase alcool se aflau șase pasageri", a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Olt, Alexandra Dicu.

"În urma accidentului, un bărbat a murit. El a fost declarat decedat în ambulanță. Celelalte 10 persoane, șapte bărbați și trei femei, care prezentau diferite traumatisme, au fost transportate la Spitalul Municipal Caracal", a precizat Nedeloiu.

Persoana care a decedat, un bărbat în vârstă de 49 de ani, era pasager în mașina condusă de tânărul de 21 de ani.

Conform unor surse, mai multe persoane dintre cele aflate în mașini în momentul accidentului au plecat, dar în aproximativ 30 de minute la au revenit la locul accidentului, au primit îngrijiri medicale și au fost transportați la spital.

Polițiștii au întocmit dosar penal penal pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria