UPDATE Pensionarii au pornit spre sediul Guvernului

UPDATE 11.54 Pensionarii din Federația Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România - FNSPR au pornit spre sediul Guvernului, după ce miercuri dimineață au pichetat Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice.

Aceștia au refuzat să trimită o delegație care să discute cu secretarul de stat din ministerul Muncii, Gabriel Lungu.

Pensionarii cer aplicarea în totalitate a prevederilor Legii nr. 192/2015 privind grupa I și a II-a de muncă, iar punctul de pensie să fie 45% din salariul mediu brut pe economie.

De asemenea, FNSPR solicită clasei politice să reformeze sistemul de pensii prin adaptarea acestuia la normele Uniunii Europene

ORA 11.54 Pensionarii au început protestul din fața Ministerului Muncii

Aproximativ 20 de pensionari din Federația Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România — FNSPR au început miercuri, la ora 10,00, acțiunea de pichetare a sediului Ministerului Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, urmând ca la ora 12,00 să pornească în marș spre sediul Guvernului.

"Obiectivul protestului de astăzi (miercuri — n.r.), al membrilor din cadrul Federației noastre este cu referire directă la intrarea Federației noastre în Consiliul Național al Persoanelor Vârstnice, vizavi de opoziția nejustificată a acestui organism de ne primi. Fără doar și poate nu lipsește punctul de pensie care trebuie să nu mai fie amânat și să fie de 45% din salariul mediu brut pe economie", a declarat pentru AGERPRES Marin Iancu, președinte al Federației Națională "Solidaritatea" a Pensionarilor din România — FNSPR.

Potrivit acestuia, în prezent valoarea unui punct de pensie se situează în jurul a 830 — 850 de lei și ar trebui să ajungă la 1.200 de lei.

"Protestul mai vizează și aplicarea legii cu privire la grupa I și a doua de muncă, unde este trunchiat aplicată, așa cum de altfel se întâmplă la noi", a precizat Marin Iancu.

Acesta a spus că a trimis materiale ministrului Muncii și că speră să fie primiți. După ora 12,00 protestatarii se vor deplasa într-un marș spre Guvern unde vor sta două ore. Această formă de protest va continua până vineri.

La protest organizatorii așteaptă aproximativ 100 de persoane.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ / Cattani de România lovește din nou! Dosar penal la DNA în cazul achiziției de măști medicale de la …

2 Mafie pe față! / Mandatul de arestare în lipsă emis pe numele lui Iorgulescu Jr. a fost anulat pe motiv de viciu…

3 Milițianul Neluțu, care a infectat zeci de persoane la spitalul Gerota din Capitală, a fost externat pe ascuns…

4 Cei „12 apostoli” ai dezinformării despre coronavirus au ajuns și în România

5 VIDEO Generalul Oprea face ordine la Suceava: Cadrele medicale care refuză carantina au ca variante șomajul te…

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când o rachetă lovește 45 de straturi de geam antiglonț