UPDATE Peste 3.000 de oameni în Piaţa Victoriei; trafic închis pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei

UPDATE Peste 3.000 de oameni în Piaţa Victoriei; trafic închis pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei

UPDATE ORA 19.59 Peste 3.000 de oameni se află în Piaţa Victoriei pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader.

Traficul a fost închis duminică seara pe tronsonul dinspre Statuia Aviatorilor spre Victoriei, a anunţat Brigada Rutieră. Pe bulevardul Kiseleff se circulă.

Protestatarii scandează "PSD - ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie!", "DNA să vină să vă ia!", "Tudorele fă ceva, dă-ţi demisia!", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta!", "Hoţii!", "Cu Dragnea la puşcărie", "Condamnare cu executare" şi afişează mesaje precum "Noi gândim, nu ciordim!", "Justiţie pentru toţi!", iar unii flutură steaguri.

În zonă se află garduri montate de Jandarmerie.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară.

UPDATE ORA 19.41 Peste 1.500 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei

Peste 1.500 de oameni, potrivit unor surse, se află duminică seara în Piaţa Victoriei pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind începerea procedurilor de revocare a acesteia din funcţie.

Protestatarii scandează "PSD - ciuma roşie!", "Justiţie, nu corupţie!", "DNA să vină să vă ia!", "Tudorele fă ceva, dă-ţi demisia!", "DNA nu uita, noi suntem de partea ta!", "Hoţii!" şi afişează mesaje precum "Noi gândim, nu ciordim!", "Justiţie pentru toţi!".

Jandarmeria a montat garduri de protecţie în zonă.

Proteste similare au loc în mai multe oraşe din ţară.

ORA 18.54 Peste 150 de persoane, în Piaţa Victoriei pentru susţinerea DNA şi a Laurei Codruţa Kovesi

Peste 150 de persoane se află duminică în Piaţa Victoriei pentru a-şi manifesta susţinerea faţă de procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, şi a protesta în legătură cu anunţul ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, privind începerea procedurilor de revocare a acesteia din funcţie.

Jandarmeria a montat garduri de protecţie în zonă.

Proteste similare sunt anunţate şi în alte oraşe, precum Cluj, Sibiu, Iaşi, Arad, Ploieşti, Baia Mare, Craiova, Timişoara, Târgu-Mureş, Galaţi. Şi românii din diaspora au anunţat că se vor solidariza cu cei din ţară, în Dublin, Milano, Viena şi Toronto.

Mobilizarea la aceste proteste, sub titlul "Tudorele, pleacă tu, cu hoţii tăi", s-a făcut prin intermediul reţelelor de socializare.

"Joi, 22 februarie, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a cerut fără să aducă argumente clare, declanşarea procedurii de revocare a şefei DNA, Laura Codruţa Kovesi. Ieşim în stradă deoarece nu suntem de acord cu această decizie! Dorim ca Tudorel Toader să anuleze decizia luată! Dorim demisia lui Tudorel Toader din funcţia de ministru al Justiţiei!", se arată pe pagina de Facebook "Reuşim". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Un roi de drone ucrainene a „măcelărit” o importantă bază aeriană rusă, sediul unui regiment de aviație cu bombardiere Su-34

2 Foarte interesante amănunte!

3 Dezvăluiri de-ți stă mintea-n loc despre Coldea în presa din Albania

4 Știați că Egiptul are peste 20 de escadrile cu 5 tipuri diferite de avioane de luptă?

5 Așa o fi?