UPDATE Platoul din fața Palatului Victoria, plin de părinți și copii

UPDATE Platoul din fața Palatului Victoria, plin de părinți și copii

UPDATE ORA 11.56 Platoul din fața Palatului Victoria este aproape plin de părinți și copii veniți să demonstreze, sâmbătă, împotriva modificării Codurilor penale prin ordonanță de urgență.

Atât părinții, cât și copiii poartă pancarte pe care se pot citi mesaje precum "Plușurile stau în casă, dar azi chiar și lor le pasă. Retrageți ordonanța!", "Vrem abrogare, nu altă întrebare", "Vrem un viitor mai bun", "Rezist. Altă întrebare", "Rezistăm pentru copiii noștri", "Eu la școală, voi la pușcărie".

De menționat că, la prânz, grupuri de părinți împreună cu copiii lor se îndreaptă spre Piața Victoriei.

La manifestare sunt prezenți jandarmi care asigură zona în care se demonstrează pașnic.

Forțele de ordine au extins spațiul dedicat manifestării prin mutarea gardurilor de protecție.

ORA 11.31 Platoul din fața Palatului Victoria, plin de părinți și copii

Câteva sute de părinți cu copii sunt prezenți sâmbătă dimineață în fața Guvernului pentru a demonstra împotriva deciziei Executivului privind modificarea Codurilor penale.

Atât părinții, cât și copii poartă steaguri și stegulețe tricolore și pancarte pe care se pot citi lozinci precum "Lăsați-mă, vă rog, să trăiesc în țara mea", "Sunt mic, dar rezist", "Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț", "România este țara mea! Dragnea, nu o fura".

Potrivit liderului organizației "Da' De Ce", Raluca Bem Neamu, evenimentul din Piața Victoriei a fost lansat pe Facebook de către Grupul Corupția Ucide, iar organizația menționată a profitat de această ocazie pentru a aduce materiale pe care să le ofere copiilor, prin care să le explice celor mici ce se întâmplă în aceste zile și de ce ies atât de mulți oameni în stradă.

"Le explicăm că suntem într-un moment de cumpănă și cei care se află la putere vor să inițieze niște legi și ordonanțe de urgență care sunt în dezavantajul populației, prin care cei care sunt corupți fie ies de la închisoare, fie pe viitor nu vor mai fi în această postură", a declarat liderul organizației "Da' De Ce".

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”

4 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

5 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA