UPDATE Prahova: Subofițerul SRI și alți doi inculpați, arestați preventiv în dosarul de trafic de droguri

UPDATE Prahova: Subofițerul SRI și alți doi inculpați, arestați preventiv în dosarul de trafic de droguri

Tribunalul Prahova a dispus, miercuri, emiterea unor mandate de arestare preventivă pe numele subofițerului SRI București Marian Dragomir și pe numele altor două persoane, în dosarul de trafic de droguri de risc și mare risc instrumentat de DIICOT Ploiești. Potrivit portalului instanțelor de judecată, magistrații au admis propunerea procurorilor și au dispus arestarea preventivă pentru o perioadă de 30 de zile a lui Marian Dragomir, a lui Andrei-Alexandru Șerban și a lui Mihai-George Badea, reținuți în urma unui flagrant și a unor percheziții.

Decizia instanței nu este definitivă, putând fi contestată în termen de 48 de ore de la pronunțare.

Procurorii DIICOT Ploiești și polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate — Serviciul Antidrog Ploiești au destructurat o grupare infracțională specializată în trafic de droguri de risc și mare risc, printre membrii grupului aflându-se și un subofițer SRI București trecut în rezervă, au declarat, miercuri, surse judiciare.

Potrivit unor comunicate de presă emise de DIICOT și de Inspectoratul Județean de Poliție Prahova, procurorii l-au surprins, luni, în flagrant pe inculaptul Marian Dragomir în timp ce încerca să comercializeze cannabis în București, iar ulterior procurorii au descins la domiciliile a trei persoane bănuite de trafic ilicit de droguri.

În timpul perchezițiilor au fost ridicate diverse cantități de canabis, cântare, grindere, telefoane mobile și pungi autosigilante folosite pentru distribuirea drogurilor.

În urma cercetărilor efectuate în cauză, s-a stabilit că, în perioada 2015 — ianuarie 2016, inculpații s-ar fi aprovizionat cu droguri de risc și de mare risc, respectiv cocaină, cannabis și comprimate ecstasy, pe care ulterior le-au comercializat mai multor consumatori de pe raza municipiului București și a județului Prahova.

Potrivit surselor citate, față de alte două persoane, membri ai grupului, a fost luată măsura controlului judiciar.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Serviciului Român de Informații, iar la percheziții au participat și jandarmi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa