UPDATE Prefectul județului Argeș solicită demisia de onoare a șefei DSP și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești

UPDATE Prefectul județului Argeș solicită demisia de onoare a șefei DSP și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești

Prefectul județului Argeș, Cristian Soare, a cerut joi demisia de onoare a șefei Direcției de Sănătate Publică (DSP) Argeș, Sorina Honțaru, pentru proasta comunicare, precum și a conducerii Spitalului de Pediatrie Pitești pentru proasta gestionare a crizei bebelușilor.

"O spun foarte ferm și foarte tranșant, pentru modul în care a comunicat și a gestionat această criză, solicit demisia de onoare a doamnei director Sorina Honțaru din funcția de director al DSP Argeș. De asemenea, solicit demisia conducerii Spitalului de Pediatrie pentru modul în care a gestionat întreaga situație", a declarat prefectul, în cadrul unei conferințe de presă.

Soare a precizat că, dacă ar fi depins de el, ar fi decis imediat demiterile respective, însă conducerea DSP poate fi schimbată doar de către ministrul Sănătăți, iar cea a Spitalului de Pediatrie Pitești, aflat în subordinea Consiliului Județean Argeș, de către Consiliul de Administrație. El a adăugat că va discuta despre prestația șefei DSP cu reprezentanții Ministerului Sănătății.

"Este clar că doamna doctor Honțaru nu a reușit și nu reușește să gestioneze această situație, să-și coordoneze oamenii încât să fie prezenți acolo, chiar la fața locului, chiar în Spitalul de Pediatrie", a menționat Soare.

Prefectul a mai anunțat că, până în momentul în care vor apărea concluziile finale ale controalelor declanșate de Ministerul Sănătății, Corpul de Control al premierului și Avocatul Poporului, a solicitat DSP Argeș să îmbunătățească comunicarea cu unitățile sanitare din județ.

"Am cerut DSP să instituie un flux informațional cu spitalele, pentru a afla imediat și a mă informa despre orice caz diagnosticat cu boală transmisibilă la nivelul județului și care, eventual, a fost transferat la spitale din București. Am mai cerut DSP să monitorizeze și să transmită date cu privire la calitatea apei potabile", a mai spus prefectul județului Argeș.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”