UPDATE Procurorul general interimar: Plângerea în cazul Cioloș a fost soluționată prin clasare

UPDATE Procurorul general interimar: Plângerea în cazul Cioloș a fost soluționată prin clasare

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au clasat dosarul în care fostul vicepreședinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA, a depus o plângere penală împotriva lui Dacian Cioloș. 

Procurorul general interimar Bogdan Licu a anunțat joi că plângerea "a fost soluționată prin clasare, în urmă cu aproximativ două săptămâni".

"A fost o plângere, s-a constituit un dosar, a fost soluționat prin clasare în urmă cu aproximativ două săptămâni. Din moment ce s-a clasat cauza, înseamnă că nu au existat probe pentru începerea urmăririi penale și trimiterea în judecată", a afirmat Licu, la sediul CSM.

Potrivit unor surse judiciare, dosarul a fost închis în baza art. 16, lit.b din Codul de procedură penală, care arată că "fapta nu este prevăzută de legea penală ori nu a fost săvârșită cu vinovăția prevăzută de lege".

În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu, fost vicepreședinte al AVAS, condamnat în dosarul ICA, a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Dacian Cioloș, fost ministru al Agriculturii, de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Cioloș a fost audiat la Parchetul General în acest caz pe 8 aprilie 2015.

Jean Cătălin Sandu susținea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina