UPDATE Samsung oprește vânzările de Galaxy Note 7 din cauza problemelor la baterie

UPDATE Samsung oprește vânzările de Galaxy Note 7 din cauza problemelor la baterie

Grupul sud-coreean Samsung Electronics Co a anunțat vineri, în mod oficial, că a decis să oprească vânzările de smartphones Galaxy Note 7 și de asemenea va furniza noi dispozitive pentru telefoanele vândute deja, după descoperirea unor probleme la bateria telefonului, informează Reuters.

Potrivit unor informații apărute în presa sud-coreeană, unii utilizatori ai noului telefon Galaxy Note 7, care a fost lansat în Coreea de Sud și pe alte piețe la începutul acestei luni, s-au plâns că bateria telefonului lor a explodat.

Într-un comunicat de presă, Samsung a precizat că va dura aproximativ două săptămâni să pregătească noi dispozitive pentru telefoanele care au fost vândute deja. Grupul precizează că dintr-un număr de un milion de telefoane Galaxy Note 7 au fost indentificate doar 24 de exemplare cu probleme la baterie.
Galaxy Note 7 este comercializat în SUA și Coreea de Sud începând cu data de 19 august, la un preț de 988.900 woni (882 de dolari).

Existența unor probleme de calitate la Galaxy Note 7 ar putea provoca pierderi Samsung în condițiile în care grupul sud-coreean contează pe mai noul smartphone al său pentru a menține dinamica vânzărilor și a veniturilor în a doua jumătate a acestui an. În plus, decizia celor de la Samsung de a opri vânzările de Galaxy Note 7 vine cu o săptămână înainte ca rivalul american Apple să prezinte un nou model de iPhone.

AGERPRES/ (AS-autor: Constantin Balaban, editor: Andreea Marinescu, , editor online: Andreea Lăzăroiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro