UPDATE Sebastian Ghiță, la Parchetul General: Plângerea nu o vizează pe Kovesi, e ceva ce are legătură cu mine

UPDATE Sebastian Ghiță, la Parchetul General: Plângerea nu o vizează pe Kovesi, e ceva ce are legătură cu mine

Deputatul Sebastian Ghiță a declarat joi, la Parchetul General, că autodenunțul său nu o vizează pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, el adăugând că evaluarea tehnică a lucrării de doctorat a acesteia nu intră în competența lui.

''Mă bucur că astăzi Parchetul General ne arată tuturor cetățenilor României că un procuror de la DNA, chiar și Laura Codruța Kovesi, poate fi ca orice cetățean din România, investigat și verificat, pentru că și mie și multora dintre noi începuse să ni se pară că acei oameni sunt deasupra legii. Cred că din punctul acesta de vedere o primă chestiune s-a risipit și vedem toți că Parchetul General are o astfel de putere în România. În al doilea rând, acest autodenunț al meu a fost înregistrat și cred că acum își urmează calea legală, cum trebuie să se întâmple cu orice plângere a unui cetățean'', a spus Sebastian Ghiță, la sosirea la Parchetul General.

El a subliniat că demersul său nu reprezintă o acțiune împotriva procurorului șef al DNA, Laura Codruța Kovesi, ''pe care de altfel nici nu o vizează plângerea''.

''Sunt convins că procurorii vor aprecia asupra dovezilor pe care le voi prezenta și vor putea să afle adevărul. Ceea ce eu încerc să fac nu este ceva împotriva Laurei Codruța Kovesi și, de altfel, nici nu o vizează această plângere. Este ceva ce are legătură cu mine. De aceea, celor care am văzut că din apărători ai adevărului și justiției s-au transformat în niște oameni care nu își doresc vreodată să se afle ceva despre vreun procuror de la DNA le spun că sunt și ei oameni, ca și noi'', a explicat Ghiță.

Întrebat în legătură cu declarațiile oficialilor Ministerului Educației referitoare la faptul că membrii CNADTCU nu se vor sesiza din oficiu ci așteaptă să fie sesizați, Ghiță a precizat că "în cazul lui Ponta'' s-au autosesizat.

''În cazul doamnei Kovesi este suprinzător pentru mine că o instituție care se dă atât de importantă și serioasă și corectă tratează lucrurile discriminatoriu. Nu este treaba mea să mă bag în evaluarea tehnică a lucrării doamnei Kovesi, e treaba celor de la Ministerul Educației. Aștept să îl văd pe acel domn ministru dacă mai e atât de vehement și atât de curajos când este vorba de doamna Kovesi. Le înțeleg frica acelor oameni", a adăugat Ghiță.

Deputatul Sebastian Ghiță s-a prezentat joi la Parchetul General pentru a aduce probe care să susțină autodenunțul cu privire la o presupusă măsluire a raportului referitor la lucrarea de doctorat a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

5 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”