UPDATE Senatorul Andrei Volosevici a părăsit sediul DNA, spunând că a studiat dosarul

UPDATE Senatorul Andrei Volosevici a părăsit sediul DNA, spunând că a studiat dosarul

UPDATE ORA 11.59 Senatorul liberal Andrei Volosevici a părăsit, miercuri, sediul DNA Ploiești, acesta refuzând să comenteze asupra acuzațiilor care i se aduc și spunând că justiția nu se face în fața presei.

Mai multe imagini pe AGERPRES FOTO

Volosevici a declarat că a studiat dosarul și că se va întoarce să dea declarații.

"Este o chestiune de procedură. (...) O să ne întoarcem la declarații. (...) Categoric, din punctul meu de vedere, nu voi face justiție la nivel de presă. Ne formulăm apărările, discutăm, nu este nici cea mai mică problemă legată de această procedură. Justiția își face treaba, noi ne formulăm apărările", a declarat Volosevici.

El a refuzat să facă declarații asupra acuzațiilor pe care procurorii i le aduc.

În ceea ce privește modul în care este afectată cariera sa politică, Volosevici a spus că justiția trebuie să își facă treaba.

"Cred că în momentul în care venim și suntem puși să dăm explicații în fața instanței, nu contează ce carieră politică sau ce se întâmplă. Din punctul meu de vedere, justiția trebuie să își facă treaba. Cariera politică este altceva", a spus senatorul.

Întrebat dacă va mai candida la funcția de primar al Ploieștiului, el a refuzat să comenteze.

ORA 09.22 Senatorul Andrei Volosevici, urmărit penal pentru fapte de corupție, s-a prezentat la DNA Ploiești

Senatorul PNL Andrei Volosevici, fost primar al Ploieștiului, care este urmărit penal pentru fapte de corupție în legătură cu finanțarea echipei de fotbal Petrolul Ploiești, s-a prezentat, joi dimineață, la sediul DNA Ploiești.

Andrei Volosevici a declarat că a venit să aducă documente și să studieze dosarul în care este urmărit penal.

Potrivit unui comunicat de presă al DNA, în anul 2012, Volosevici, în calitate de primar, a pretins unui om de afaceri, denunțător în cauză, suma de 80.000 de lei pe care a primit-o în trei tranșe, în perioada campaniei electorale pentru alegerile locale (la care candida pentru obținerea unui nou mandat), pentru ca, în schimb, o anumită firmă la care omul de afaceri avea interes să câștige un contract pentru executarea unei parcări supraterane în municipiul Ploiești, finanțat de primărie.

Ulterior, denunțătorul urma să obțină lucrări în subantrepriză la obiectivul respectiv, spun anchetatorii.

De asemenea, în același dosar Andrei Volosevici este cercetat și pentru abuz în serviciu în legătură cu finanțarea echipei de fotbal FC Petrolul Ploiești.

"În calitate de primar al municipiului Ploiești și ordonator principal de credite, prin îndeplinirea defectuoasă a atribuțiilor și încălcarea dispozițiilor legale, suspectul Volosevici Andrei Liviu a inițiat proiectul de hotărâre privind asocierea municipiului Ploiești cu SC FC Petrolul SA în vederea finanțării și realizării în comun a unor acțiuni, servicii și proiecte de interes public local — având ca obiectiv principal funcționarea echipei de fotbal FC Petrolul. În același scop, a semnat un contract de asociere între municipiul Ploiești și SC FC Petrolul Ploiești, contract încheiat prin nerespectarea dispozițiilor Legii administrației publice locale — în condițiile în care o instituție publică nu poate finanța o activitate lucrativă desfășurată de un agent economic cu capital privat", se arată în comunicat.

În acest fel, bugetul local a fost prejudiciat cu suma de 32.577.437 lei, iar concomitent, FC Petrolul Ploiești a obținut un folos necuvenit de aceeași valoare.

Conform DNA, suma în cauză reprezintă plăți efectuate exclusiv în baza contractului cu încălcarea legii privind finanțele publice, chirie datorată de SC Petrolul SA pentru Stadionul "Ilie Oană" pus la dispoziție în baza contractului cu încălcarea prevederilor legale, contravaloarea utilităților datorată de societate și achitată din bugetul local, dar și debite stabilite prin acte de control ale Curții de Conturi a României — Camera de Conturi Prahova ca fiind datorate de societate și care, în evidența contabilă a unității administrativ teritoriale, apar ca achitate prin transferarea sumei respective între conturi ale bugetului local și nu prin plăți efectuate de societate.

Contractul de asociere menționat anterior a fost vizat pentru legalitate de suspecții Maria Magdalena Mazâlu, fost secretar al municipiului Ploiești, și Simona Albu, șef al Serviciului Juridic în cadrul Direcției Juridice a Primăriei municipiului Ploiești.

Procurorii DNA Ploiești au dispus începerea urmăririi penale față de Volosevici pentru luare de mită și abuz în serviciu, în același dosar fiind urmărite penale și Magdalena Mazâlu și Simona Albu, ambele acuzate de abuz în serviciu.

Andrei Volosevici a fost primar al Ploieștiului din partea PDL, în mandatul 2008-2012, iar în toamna lui 2012 a fost ales senator într-un colegiul din Ploiești. De asemenea, Volosevici candidează la alegerile din iunie pentru un nou mandat de primar al Ploieștiului din partea PNL.

AGERPRES/ (AS — autor: Anamaria Toma, editori: Diana Dumitru, Dănuț Pușcașu, editor online: Gabriela Badea)

* UPDATE-ul este realizat în baza știrilor AGERPRES, orele indicate reprezentând data difuzării știrilor pe fluxul agenției.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Urmează „îngroparea” definitivă a lui Băsescu?

2 VIDEO Priviți, primele imagini cu „dihăniile” americane HIMARS în acțiune în Ucraina!

3 Nu, nu este un desen de bășcălie! Armata belarusă desfășoară în zonele de frontieră tancuri false din lemn!

4 Asta e din ciclul / Judecați voi...

5 ULTIMA ORĂ Disensiuni la vârful Ucrainei? / Zelenski vrea să-l demită pe șeful serviciului de spionaj, Ivan Bakanov, cu care este prieten din copilărie