UPDATE Serbia: Un bărbat a deschis focul cu o mitralieră într-un bar; 5 morți, circa 20 răniți

UPDATE Serbia: Un bărbat a deschis focul cu o mitralieră într-un bar; 5 morți, circa 20 răniți

Un bărbat a deschis focul cu o mitralieră într-un bar din Zitiste, localitate situată la circa 80 de kilometri la nord de Belgrad, ucigând cinci persoane și rănind alte circa 20, informează agențiile de presă DPA, Reuters și AFP.

Bărbatul de 38 de ani a intrat în bar la scurt timp după miezul nopții, și-a împușcat soția și a continuat să tragă în patronii barului și în persoanele prezente, a relatat televiziunea sârbă RTS, citând un comunicat al poliției.

Șapte dintre persoanele rănite — cel puțin trei dintre care erau minore — se află "în stare foarte gravă", se mai spune în comunicatul poliției.

Poliția l-a arestat pe atacator, identificat doar prin inițialele Z.S., imediat ce acesta a deschis focul, în timpul unui festival local din Zitiste. Forțele de ordine investighează în continuare cazul, dar se pare că la baza acestui atac s-ar afla probleme de ordin marital.

Ministrul de interne al Serbiei, Nebojsa Stefanovic, a declarat la postul de televiziune B92, că Z.S. și-a împușcat soția sa, care îl părăsise, și pe o altă femeie, înainte de a deschide focul asupra altor clienți ai localului, cu o mitralieră deținută ilegal. "Gelozia ar putea fi un motiv", a spus Stefanovic. "El era un bărbat liniștit, nu avea antecedente criminale", a adăugat el.

Potrivit directorului spitalului din orașul vecin Zrenjanin, Gordana Kozlovacki, 22 de oameni se află internați aici după atac, iar șapte sunt în continuare în stare gravă.

În Serbia și în majoritatea țărilor din Balcanii occidentali există sute de mii de arme deținute ilegal, rămase după războaiele din anii 1990.

Acest atac majorează numărul de atacuri în masă comise cu arme de foc în ultimii ani în Serbia. Cu tei ani în urmă, 13 oameni au fost uciși într-un atac cu armă de foc într-un sat de lângă Belgrad, iar anul trecut șase oameni au fost uciși în timpul unui conflict declanșat în timpul unei nunți în nordul Serbiei.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...