UPDATE Siria: Pilotul rus capturat de o grupare înarmată a fost ucis, anunţă OSDO

UPDATE Siria: Pilotul rus capturat de o grupare înarmată a fost ucis, anunţă OSDO

Pilotul rus capturat sâmbătă de o grupare înarmată în provincia siriană Idleb (nord-vest), după ce avionul său a fost doborât, a fost ucis, a anunţat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), informează AFP.

Pilotul, care reuşise să sară cu paraşuta, a încercat să-şi folosească arma înainte de a fi încercuit, capturat şi împuşcat mortal, a declarat directorul OSDO, Rami Abdel Rahman, care nu a putut preciza din care grupare făceau parte autorii atacului.

Ministerul Apărării rus a confirmat informaţia, anunţând că un pilot rus a fost ucis sâmbătă în Siria după ce s-a paraşutat în teritoriul rebelilor după distrugerea în zbor a avionului său în timpul unei operaţiuni în regiunea Idleb.

"Un avion rus Su-25 s-a prăbuşit în timpul unei misiuni deasupra zonei de detensionare din Idleb. Pilotul a apucat să anunţe că se catapultează în zonă, aflată sub controlul luptătorilor din Frontul al-Nosra. Pilotul a fost ucis în luptele împotriva teroriştilor", a precizat ministerul rus, citat de agenţiile de presă ruse.

ORA 18.23 Rebelii sirieni au doborât un avion rus şi au capturat pilotul, la est de Idleb, anunţă OSDO

Rebelii sirieni au doborât sâmbătă un avion de vânătoare rus în estul provinciei Idleb (nord-vestul Siriei) şi au capturat pilotul, în timpul unei ofensive a armatei guvernamentale siriene, a informat Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), transmite EFE.

OSDO a menţionat că avionul rus, un model Suhoi 25, a căzut într-o zonă aflată între localitatea Maarat al Numan şi Saraqueb, în estul Idleb, controlată de facţiuni insurgente, unde guvernul sirian conduce o ofensivă din 25 decembrie 2017 cu sprijin aerian din partea Rusiei.

Pilotul a reuşit să se catapulteze şi a fost capturat viu. Deocamdată, informaţia nu a fost comentată de autorităţile ruse.

OSDO a mai informat că avioane militare şi elicoptere au lansat sâmbătă 50 de atacuri aeriene asupra Idleb. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…

5 VIDEO Cum, mint americanii? / Amănunte greu de digerat despre atentatul cu sute de victime din timpul retragerii americane din Afganistan, negat de Pent…