UPDATE Suceava: 51 de persoane blocate în telescaun la Vatra Dornei au fost coborâte în siguranţă

UPDATE Suceava: 51 de persoane blocate în telescaun la Vatra Dornei au fost coborâte în siguranţă

Toate cele 51 de persoane, dintre care un copil, blocate duminică în telescaunul de la Vatra Dornei au fost coborâte în siguranţă, a informat purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, Alin Găleată.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava a anunţat, duminică după amiaza, că, în staţiunea Vatra Dornei, câteva zeci de persoane sunt blocate în telescaun.

La faţa locului au intervenit pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice, dar şi jandarmi de la Vatra Dornei şi Câmpulung Moldovenesc.

* ORA 18:212 UPDATE Ariciuc (Salvamont Vatra Dornei): Acţiunea de evacuare a turiştilor blocaţi în telescaun decurge foarte bineAcţiunea de evacuare a turiştilor rămaşi blocaţi în telescaunul de la Vatra Dornei decurge foarte bine, a declarat duminică Petru Ariciuc de la Serviciul Salvamont Vatra Dornei.



"Cred că în maxim jumătate de oră putem raporta că toate persoanele sunt la sol. (...) Maxim la ora 19,00 toată lumea va fi dată jos", a precizat Ariciuc, într-o intervenţie telefonică la Digi 24.

Potrivit acestuia, s-a intervenit cu 7 echipe - de la Salvamont Vatra Dornei, Serviciul Judeţean Salvamont, Pompieri, Jandarmerie.

"S-a intervenit pe întreaga lungime a instalaţiei de transport pe cablu. Toată lumea este în regulă. (...) Operaţiunea a decurs foarte repede", a mai spus reprezentantul Salvamont Vatra Dornei.

Aproximativ 50 de persoane au rămas blocate duminică în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei.

* ORA 16:18 Suceava: Aproximativ 50 de persoane blocate în telescaunul de la Vatra Dornei

Câteva zeci de persoane sunt blocate în telescaunul din staţiunea Vatra Dornei şi se intervine pentru recuperarea acestora, a informat, duminică, ISU Suceava.

Potrivit sursei citate, la faţa locului intervin pompieri militari şi salvamontişti cu utilaje specifice pentru recuperarea celor aproximativ 50 de persoane.

Totodată, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Suceava, Magda Hatnean, la acţiunea de salvare participă şi jandarmii din Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc.

ISU Suceava precizează că a început procedura de coborâre a persoanelor din telescaun. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

2 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

3 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

4 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

5 Un articol despre ce se întâmplă în India...