UPDATE Sud-coreenii au tras circa 20 de focuri de avertizare a militarilor nord-coreeni, după dezertarea soldatului (Yonhap)

UPDATE Sud-coreenii au tras circa 20 de focuri de avertizare a militarilor nord-coreeni, după dezertarea soldatului (Yonhap)

Un soldat nord-coreean a dezertat joi în Coreea de Sud traversând Zona Demilitarizată (DMZ) care separă cele două state, focuri de armă făcându-se auzite apoi de ambele părţi, informează Yonhap, citând armata sud-coreeană.

Soldatul, de "rang inferior", a apărut în faţa unui post de gardă sud-coreean în jurul orei locale 8,04 dimineaţa, în mijlocul ceţii groase", potrivit Statului Major Interarme al Seulului (JCS).

Agenţia de presă sud-coreeană, citând un oficial al JCS, arată că, după producerea fugii soldatului, militari de frontieră nord-coreeni s-au apropiat de linia de demarcaţie militară, aparent în căutarea dezertorului.

Ca răspuns, trupele Sudului au tras circa 20 de focuri de avertizare în jurul orei locale 9,30 dimineaţa, a spus acesta.

Aproximativ 40 de minute mai târziu, s-au auzit mai multe împuşcături din Nord, dar nu au fost găsite gloanţe care să fi trecut frontiera, a mai arătat oficialul JCS, citat de agenţia Yonhap.

Într-un anunţ separat, ministerul pentru Unificare de la Seul a indicat că doi nord-coreeni, aflaţi miercuri la bordul unei bărci mici de lemn şi găsiţi în larg într-o misiune de patrulare, şi-au exprimat dorinţa de a rămâne în Coreea de Sud.

Un bilanţ oficial al JCS arată că 15 nord-coreeni, inclusiv patru soldaţi, au fugit direct în Sud în 2017, faţă de un soldat şi patru civili în 2016. AGERPRES/ (AS - autor: Vicenţiu Purcărea, editor online: Adrian Dădârlat)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...