UPDATE Tarcea, întrebată dacă proiectul privind grațierea ar fi cu dedicație: Așa pare a fi

UPDATE Tarcea, întrebată dacă proiectul privind grațierea ar fi cu dedicație: Așa pare a fi

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că, din ceea ce s-a discutat în spațiul public, proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea ar părea unul "cu dedicație".

"Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spațiul public, așa pare a fi", a precizat Cristina Tarcea, la ieșirea de la CSM, întrebată dacă proiectul de OUG privind grațierea pare a fi "cu dedicație".

Întrebată de ce este nevoie de o ordonanță de urgență și care ar fi graba, Tarcea a răspuns: "Asta mă întreb și eu. Deciziile Curții Constituționale nu sunt pronunțate săptămâna trecută, sunt pronunțate unele chiar de acum un an și jumătate. (...) Dosarele care sunt deja pe rol vor beneficia de dispozițiile acestor legi. Mi-am pus problema ce se va întâmpla dacă conținutul acestor ordonanțe de urgență nu va fi identic în procedura parlamentară, prin urmare, dacă se vor modifica. Asta nu este deloc un lucru lipsit de importanță, pentru că se pune problema aplicării legii penale mai favorabile. (...) Sănătos ar fi să meargă în Parlament, printr-un proiect de lege, mult mai sănătos și o soluție juridică mult mai previzibilă și mai clară".

Cristina Tarcea a spus totodată că este necesar să existe un aviz al specialiștilor.

"Nu vi se pare normal să țină cont de părerea specialiștilor? Da, mi se pare normal, este un aviz consultativ, dar este un aviz dat de oameni cu specialitate în drept. Mă îndoiesc că în ședința de Guvern foarte mulți miniștri sunt absolvenți ai dreptului", a precizat președintele ÎCCJ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Uite dovada măsluirii! / „Marele document” care a făcut vâlvă ieri a fost adăugat ulterior cu pixul în registrul…

3 Să nu uitați unde ați citit asta prima dată

4 Femeia asta e parfum pe lângă expiratele din tabloidele noastre

5 Drulă le dă cu manta? / Se pregătește vânzarea Portului Constanța? / Dezvăluiri care dau de gândit