UPDATE Tarcea, întrebată dacă proiectul privind grațierea ar fi cu dedicație: Așa pare a fi

UPDATE Tarcea, întrebată dacă proiectul privind grațierea ar fi cu dedicație: Așa pare a fi

Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, Cristina Tarcea, a declarat, miercuri, că, din ceea ce s-a discutat în spațiul public, proiectul de ordonanță de urgență privind grațierea ar părea unul "cu dedicație".

"Dacă mă iau după tot ceea ce s-a discutat în spațiul public, așa pare a fi", a precizat Cristina Tarcea, la ieșirea de la CSM, întrebată dacă proiectul de OUG privind grațierea pare a fi "cu dedicație".

Întrebată de ce este nevoie de o ordonanță de urgență și care ar fi graba, Tarcea a răspuns: "Asta mă întreb și eu. Deciziile Curții Constituționale nu sunt pronunțate săptămâna trecută, sunt pronunțate unele chiar de acum un an și jumătate. (...) Dosarele care sunt deja pe rol vor beneficia de dispozițiile acestor legi. Mi-am pus problema ce se va întâmpla dacă conținutul acestor ordonanțe de urgență nu va fi identic în procedura parlamentară, prin urmare, dacă se vor modifica. Asta nu este deloc un lucru lipsit de importanță, pentru că se pune problema aplicării legii penale mai favorabile. (...) Sănătos ar fi să meargă în Parlament, printr-un proiect de lege, mult mai sănătos și o soluție juridică mult mai previzibilă și mai clară".

Cristina Tarcea a spus totodată că este necesar să existe un aviz al specialiștilor.

"Nu vi se pare normal să țină cont de părerea specialiștilor? Da, mi se pare normal, este un aviz consultativ, dar este un aviz dat de oameni cu specialitate în drept. Mă îndoiesc că în ședința de Guvern foarte mulți miniștri sunt absolvenți ai dreptului", a precizat președintele ÎCCJ.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fugarul Rizea prezintă una dintre schemele prin care s-a devalizat România

2 Ce șanse mai sunt să fie amânate alegerile parlamentare din 6 decembrie / De ce a aruncat președintele pisica pe…

3 Trendul din sondaje: PNL începe să scadă, PSD, staționar / USR PLUS e pe creștere, Pro România se scufundă

4 Cine este „Barosanul”? România, într-un document al unei jurnaliste de investigații legat de afacerile dubioas…

5 Mulțumită, Firea anunță că 3,3 milioane lei dați de UE pentru batrânii din cămine sunt gestionați de Iftene, u…