UPDATE Târgoviște: Verificările la cele două licee vizate de amenințarea cu bombă, încheiate; nu au fost identificate materiale suspecte

UPDATE Târgoviște: Verificările la cele două licee vizate de amenințarea cu bombă, încheiate; nu au fost identificate materiale suspecte

UPDATE ORA 12:17 Autoritățile au încheiat, vineri, verificările la cele două licee din Târgoviște vizate de o amenințare cu bombă, nefiind identificate materiale suspecte, un dispozitiv a Jandarmeriei rămânând în continuare în zonă pentru asigurarea pazei.

"S-au finalizat verificările la cele două licee și nu s-au identificat materiale explozive sau alte materiale suspecte care să fi condus la producerea unui eveniment negativ. (...) Se fac verificări în continuare pentru identificarea persoanei sau persoanelor care au condus la un astfel de incident", a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Dâmbovița, Andreea Dinu.

Potrivit sursei citate, cursurile în cele două unități de învățământ nu vor fi reluate vineri.

"Pentru astăzi, cele două licee vor fi în paza Jandarmeriei. Nu vor fi reluate cursurile azi, vor intra în ritm normal probabil luni", a declarat reprezentantul Prefecturii.

O alertă cu bombă care viza două licee din Târgoviște a fost semnalată, vineri dimineață, elevii și cadrele didactice fiind evacuați de autorități în vederea efectuării verificărilor specifice. Cele două unități de învățământ care au fost evacuate sunt Liceul de Artă "Bălașa Doamna" și Colegiul Național "Constantin Carabella". În această situație au intervenit, potrivit procedurilor în vigoare, forțele specializate ale Direcției Județene de Informații Dâmbovița, DIICOT—Biroul Teritorial Dâmbovița, Inspectoratului de Poliție Județean Dâmbovița, Inspectoratului Județean de Jandarmi și ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență Dâmbovița.

* ORA 9:16 Alertă cu bombă la două licee din Târgoviște; a fost solicitat sprijinul SRI

O alertă cu bombă care vizează două licee din Târgoviște a fost semnalată, vineri dimineață, elevii și cadrele didactice fiind evacuați de autorități în vederea efectuării verificărilor specifice.

Surse locale au declarat că cele două unități de învățământ care au fost evacuate sunt Liceul de Artă "Bălașa Doamna" și Colegiul Național "Constantin Carabella".

Purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, a anunțat că o echipă a Serviciului a intervenit, vineri dimineață, la un liceu din Târgoviște, la solicitarea Poliției, după ce a fost primită o amenințare cu bombă.

"Poliția a primit un apel anonim de amenințare cu bombă și ne-a solicitat sprijinul. Suntem la fața locului și întreprindem toate măsurile standard", a precizat Marincea.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

2 Ucraina contraatacă și face ravagii pe tronsonul de cale ferată Moscova–Kursk

3 Asta e Rusia, oameni buni!

4 Umilință fără precedent pentru Armata SUA! / Trupe rusești au intrat într-o bază care găzduiește militari americani în Niger

5 Așa o fi?