UPDATE Un număr de 12 linii de înaltă tensiune din Iași, Vaslui și Bacău sunt avariate în urma condițiilor meteo

UPDATE Un număr de 12 linii de înaltă tensiune din Iași, Vaslui și Bacău sunt avariate în urma condițiilor meteo

Un număr de 12 linii de înaltă tensiune din județele Iași, Vaslui și Bacău sunt avariate ca urmare a condițiilor meteorologice de noaptea trecută, cea mai gravă situație fiind în Vaslui, unde 23 de stâlpi sunt rupți în zona Bârlad, potrivit unui comunicat al Delgaz Grid, fostul E.ON Distribuție.

"O situație critică este în județul Vaslui, unde 23 stâlpi de înaltă tensiune sunt rupți în zona Bârlad, ceea ce a determinat întreruperea alimentării cu energie electrică în estul și sudul județului. Echipele Delgaz Grid încearcă reluarea alimentării cu energie în municipiul Bârlad, printr-o linie din județul Bacău. Totodată, la nivelul județului Vaslui sunt și numeroase linii de medie tensiune avariate ca urmare a căderii arborilor și ruperii de stâlpi", se arată în comunicat.

De altfel, în jurul orei 7:00, alimentarea cu energie era întreruptă în tot județul Vaslui.

Totodată, la ora 11:00, era întreruptă alimentarea cu energie electrică total sau parțial pe liniile de medie tensiune după cum urmează: în județul Botoșani — două localități, în județul Bacău — 57 de localități, județul Iași — 46 de localități, județul Neamț — 24 de localități, județul Suceava — 20 de localități.

"Echipele companiei noastre și ale contractorilor lucrează în continuare pentru remedierea avariilor, dar activitățile sunt mult îngreunate de căile de acces și condițiile meteorologice", mai spun reprezentanții Delgaz.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”