UPDATE Ungaria: Janos Ader, ales de către Parlament președinte al țării în al doilea tur de scrutin

UPDATE Ungaria: Janos Ader, ales de către Parlament președinte al țării în al doilea tur de scrutin

UPDATE ORA 14:27 Parlamentul Ungariei l-a ales luni pe președintele în exercițiu al țării, Janos Ader, pentru un al doilea mandat de șef al statului, cu 131 de voturi, transmite Reuters.

Adler, un aliat al prim-ministrului Viktor Orban, în funcție din 2012, a primit 131 de voturi din totalul de 170 de voturi exprimate. Candidatul opoziției de stânga, Laszlo Majtenyi, a primit 39 de voturi.

Cel de-al doilea mandat de cinci ani al lui Ader va începe la 10 mai, a declarat președintele legislativului de la Budapesta, Laszlo Kover.

* ORA 13:54 Parlamentul nu a reușit să îl realeagă pe președintele țării, Janos Ader, din primul tur

Parlamentul Ungariei nu a reușit să îl realeagă pe președintele țării Janos Ader din primul tur din cauza lipsei unei majorități necesare de voturi de două treimi, a anunțat luni președintele parlamentului, Laszlo Kover, urmând ca procesul să fie reluat într-un al doilea tur, informează Reuters.

Ader, un aliat al prim-ministrului Viktor Orban, în funcție din 2012, a primit 131 din cele 175 de voturi exprimate, în timp ce majoritatea calificată necesară este de 133. Candidatul opoziției de stânga Laszlo Majtenyi, un critic al lui Orban, a primit 44 de voturi, a declarat Kover.

O majoritate simplă de voturi este suficientă pentru a alege un președinte în al doilea tur, făcând acum realegerea lui Ader o formalitate datorită majorității parlamentare puternice a lui Orban.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /