UPDATE VIDEO Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Pitești față de situația sistemului sanitar

UPDATE VIDEO Câteva sute de persoane la mitingul de protest de la Pitești față de situația sistemului sanitar

Câteva sute de persoane au participat miercuri seară, la Pitești, la un miting de protest față de situația din sistemul sanitar, în contextul în care, în ultimele zile, trei copii din Argeș au murit, iar alții sunt internați la un spital din București.

Protestatarii, care s-au strâns în Piața "Vasile Milea" de lângă Palatul Administrativ din Pitești, au purtat pancarte prin care cereau îmbunătățirea condițiilor din spitalele argeșene și și-au exprimat solidaritatea cu familiile copiilor care au murit.

Protestul a fost organizat prin intermediul unei rețele de socializare și a fost autorizat de administrația locală.

La scurt timp după începerea mitingului, o delegație a celor aflați în piață a fost primită la discuții de prefectul Mihail Oprescu și președintele Consiliului Județean Argeș, Florin Tecău.

"Am primit răspunsuri încurajatoare, în sensul că chiar în următoarea oră, toate doleanțele noastre vor ajunge la ministrul Sănătății. Am primit promisiunea că șeful Spitalului de Pediatrie Pitești va fi demis și va fi înaintată, tot în seara asta, propunerea de demitere a doamnei Sorina Honțaru, șefa DSP Argeș. (...) Am mai fost informați că familiile copiilor bolnavi, familiile copiilor morți, vor primi un ajutor din partea Consiliului Județean Argeș, care va fi stabilit în următoarea ședință", a declarat după încheierea discuțiilor Iulian Uță, unul dintre reprezentanții protestatarilor.

Protestul s-a încheiat după mai mult de o oră fără incidente, iar la plecare participanții au scandat că vor reveni în Piața "Vasile Milea" și în zilele următoare.

Șapte copii cu sindrom hemolitic-uremic sunt în continuare internați la Spitalul "Marie Curie", trei dintre aceștia în stare gravă pe secția de Terapie Intensivă, iar patru la Nefrologie, prezentând o stare bună, a declarat miercuri, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Denis Stănescu.

La aceeași unitate medicală din București au murit, în ultimele două săptămâni, alți trei copii din Argeș care prezentau simptome asemănătoare.

Corpul de control al premierului a inițiat, marți, ''o acțiune de documentare (verificare)'' cu privire la modul în care este asigurat tratamentul medical și la modalitatea în care sunt investigate cauzele îmbolnăvirilor bebelușilor din județul Argeș.

''Acțiunea vizează respectarea procedurilor în unitățile medicale din Argeș și din București, promptitudinea asistenței acordate și modalitatea în care este realizată investigația epidemiologică. În subsidiar, vor fi avute în vedere și posibilele infecții nosocomiale în cadrul unităților medicale din județul Argeș în care au fost internați inițial bebelușii'', se arată într-un comunicat al Executivului.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina