UPDATE/BOMBA nopții! Iohannis, la ședința CSM de joi! Pe ordinea de zi, „legile justiției PSD”

UPDATE/BOMBA nopții! Iohannis, la ședința CSM de joi! Pe ordinea de zi, „legile justiției PSD”

Președintele Klaus Iohannis va fi prezent joi dimineață, de la ora 10, la ședința CSM. Pe ordinea de zi este raportul privind „legile justiției PSD”, așa-zisul proiect al slugoiului Tudorel Toader. Proiect criticat de președinte în cursul serii de marți, la Cotroceni. Conform surselor noastre, președintele va participa doar la deschiderea ședinței. Pe care, conform legii, atunci când este prezent, o și prezidează.

La ora 10.30 trebuie să fie prezent la un alt eveniment, tot în București.

UPDATE/Președintele a ales să fie prezent la ”The United Way Roundtable On Philanthropy” la hotelul Hilton, de la ora 10.30....

Consiliul Superior al Magistraturii urmeaza sa se pronunte joi, 28 septembrie, asupra legilor justitiei iar riscul unui “aviz pozitiv, cu observatii” este major. In CSM s-a rasturnat raportul de forte dupa intrarea celor doi reprezentanti ai societatii civile votati de Senat. Daca modificarile propuse de ministrul Tudorel Toader si cerute cu inistenta de Liviu Dragnea primesc unda verde de la CSM, chiar nuantata dar pe ansamblu OK, nimic nu va mai impiedica Parlamentul sa le voteze cu viteza luminii sub pretextul ca ele sunt cerute de tot sistemul. Or, adevarul este ca magistratii s-au pronuntat in masa impotriva lor.

Adunarile Generale ale magistratilor au cerut CSM, in majoritatea lor covarsitoare, sa dea un aviz negativ modificarilor initiate de Guvern. Pe buna dreptate, judecatorii si procurorii se tem ca prin trecerea inspectiei judiciare la ministerul justitiei, adica in mana politicienilor, prin eliminarea presedintelui din procesul de numire a procurorilor sefi, prin infiintarea unui parchet special pentru magistrati si printr-o serie de alte modificari la legile justitiei, independenta sistemului va fi serios afectata.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina