UPDATE/Documente-BOMBĂ! Dragnea, nou dosar la DNA! Detalii INCENDIARE despre fosta secretară a lui Dragnea și falsurile prin care a fost plătită!

UPDATE/Documente-BOMBĂ! Dragnea, nou dosar la DNA! Detalii INCENDIARE despre fosta secretară a lui Dragnea și falsurile prin care a fost plătită!

Documente-BOMBĂ! Dragnea, nou dosar la DNA! Detalii INCENDIARE despre fosta secretară a lui Dragnea și falsurile prin care a fost plătită! Fosta consilieră a lui Liviu Dragnea, Cristina Elena Neamţu, a fost angajată în două rânduri la Compania Națională Aeroporturi București, de unde a încasat în total aproximativ 43 de mii de lei pentru circa 1400 de ore pontate ca lucrate, adică aproximativ 9 luni, dar de fiecare data a stat în clădirea companiei mai puțin de o oră, se arată în raportul corpului de control al ministrului Tranporturilor, publicat de aviation-headlines.ro Raportul acuză angajații Companiei Aeroporturi că au falsificat documentele de prezență, fapte care, potrivit documentului, “pot întruni elementele constitutive ale unei infractiuni”, dezvăluie Dan Tăpălagă pe  G4Media.ro .

----------

UPDATE 12.30 DNA a răspuns în cursul zilei de joi următoarele: “În acest moment, informațiile solicitate de dvs. le sunt incidente prevederile art. 12 alin. 1 lit. e) din Legea 544/2001. Persoană la care faceți dvs. referire nu are calitatea de suspect sau inculpat în legătură cu aspectele la care faceți referire.”

Din răspuns rezultă că există o investigație deschisă deja. Articolul la care face trimitere DNA se referă la informațiile exceptate de la comunicare, litera e) din legea 544 având următorul cuprins: “Informațiile privind procedura în timpul anchetei penale sau disciplinare, dacă se periclitează rezultatul anchetei, se dezvăluie surse confidențiale ori se pun în pericol viață, integritatea corporală, sănătatea unei persoane în urmă anchetei efectuate sau în curs de desfășurare”

----------

Raportul a fost întocmit de Bogdan Cosmin Ștefan, la vremea respectivă secretar de stat la ministerul transporturilor și fost șef al corpului de control al ministrului Felix Stroe, care a propus să fie sesizat inclusiv DNA. Până la această oră, DNA n-a răspuns la întrebările G4Media.ro . Nici Cristina Elena Neamtu n-a putut fi contactată pentru clarificări. Compania Națională Aeroporturi Otopeni a explicat într-un răspuns pentru G4Media.ro că Neamtu a fost plătită în bază fișelor de prezență.

Va prezentăm mai  raportul corpului de control al ministrului trasporturilor, transmis fostului ministru Felix Stroe în octombrie 2017.

Raport-prima parte:

Raport, partea a doua:

Extrase din Raport:

“Neamtu Cristina Elena a fost angajată din 06.10.2015. În perioada de probă,, respectiv 06.10.2015 – 04.01.2016, “conform raportului de acces în sistemul de securitate, Neamțu Cristina Elena a figurat, ca fiind persoană la sediul CNAB SĂ, cu un număr total de 56 de minute (aproximativ 1 oră).

Din analiza foilor colective de prezență aferente perioadei 06.102015 – 04.01.2016, a rezultat faptul că Neamțu Cristina Elena figurează cu un număr de 432 de ore lucrate.

Deși Neamțu Cristina Elena a fost prezentă la sediul CNAB SĂ, în intervalul 06.10.2015 – 04.01.2016 mai puțin de o oră, totuși în fișele colective de prezentă a fost menționat, pentru aceeași perioadă, un număr de 432 de ore lucrate.

Menționăm faptul că, în condicile de prezența ale Serviciului relații externe din perioada 06.10.2015 – 04.01.2016, în baza cărora au fost întocmite fișele colective de prezența, au fost înscrise semnături indescifrabile la rubricile numelui angajatului Neamțu Cristina Elena. (…)

Astfel, pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2015, Neamtu Cristina Elena a încasat suma de 16.306 lei aferentă unui număr de 432 de ore lucrate, din care suma de 1.934 lei pentru transportul la și de la locul de muncă și suma de 499 lei reprezentând contravaloarea tichetelor de massa acordate.

În concluzie, deși Neamtu Cristina Elena a fost prezentă efectiv la locul de muncă mai puțin de o oră în perioada 06.10.2015 – 04.01.2016 (perioada considerată de probă) a încasat suma de 16.306 lei, sumă care i s-ar fi cuvenit în situația prestării activității care ar fi implicat prezența la sediul companiei și respectarea întocmai a programului de lucru pentru perioada octombrie 2015 – decembrie 2015”

“Faptele persoanelor din cadrul CNAB SA care au întocmit și aprobat fișele colective de prezența ale Serviciului relații externe în ianuarie 2016 – iunie 2016, de a induce în eroare conducerea CNAB SA prin prezentarea că adevărată a unei fapte mincioase falsificând înscrisuri cu prilejul falsificării acestora, constând în aceea că au atestat în mod nereal faptul că Neamtu Cristina – Elena a fost prezentă la locul de muncă în timpul programului stabilit prin contractul colectiv de muncă al societății pe timpul unei perioade totale de 968 de ore, deși în realitate a fost prezentă la locul de muncă în această perioadă doar aproximativ o oră, în condițiile în care Neamțu Cristina Elena nu a semnat în condicile de prezență care au stat la baza întocmirii foilor colective de prezența ale CNAB SA și în conformitate cu care au fost efectuate plățile drepturilor salariale către angajații societății, având drept consecință obținerea pentru altul a unui posibil folos patrimonial injust (constând în diferență de bani dintre suma de 26.697 lei aferentă celor 968 de ore de muncă înregistrate în foile colective de prezență și cea cuvenită pentru prestarea unei ore de muncă în care a fost prezentă efectiv la locul de muncă) și producerea unei posibile pagube în patrimoniul societății, pot întruni elementele constitutive ale unei infracțiuni.

Mai mult decât atât, la expirarea perioadei de probă pentru Neamțu Cristina Elena, a fost întocmit raportul nr. SRE 1526/17.12.2015, prin care a fost propusă continuarea activității acesteia în funcția de referent de specialitate și după expirarea perioadei de probă, având în vedere faptul ca “(…) și-a îndeplinit cu seriozitate sarcinile de serviciu atribuite și a manifestat o bună disponibilitate în relațiile de serviciu cu colegii” (sublinierea autorilor raportului).

Prin urmare, persoanele responsabile care au întocmit și aprobat Raportul nr. SRE 1526/ 17.12.2015 au considerat ca Neamtu Cristina Elena și-a îndeplinit cu seriozitate sarcinile de serviciu atribuite, fiind propusă pentru a continua activitatea în funcția de referent de specialitate, cu toate că aceasta a fost prezentă, în perioada de probă, doar o singură data la sediul CNAB SA.

Raportul nr. SRE 1526/ 17.12.2015 privind activitatea angajatei Cristina fost întocmit aprobat de următoarele persoane din cadrul CNAB .

Pintilie Raluca, care incocmit raportul Raportul nr. SRE 1526/ 17.12.2015 semnat pentru sef Serviciu relații externe;

Iordache Valentin, calitate de director Direcției relații externe, care propus spre aprobare Raportul nr. SRE 1526/ 17.12.2015

Smadu Cristinel, calitate de Director general adjunct CNAB , care fost de acord cu conținutul raportului.

Ciobanu Sorinel, calitate de Director general CNAB , care aprobat raportul nr SRE 1526/ 17.12.2015.

Raportului nr. SRE 1526/ 17.12.2015, directorul general CNAB emis decizia nr. 3/05.01.2016 prin care Cristina fost pe funcția de referent de specialitate la Serviciul relații externe din cadrul Direcției relații externe.

De asemenea, de informare de domnul Gagiu Vasile, calitate de șef atelier auto din cadrul CNAB -menționat faptul autoturismul Subaru Forester cu numărul de înmatriculare IF 60 AHC aparținând CNAB “este la dispoziția D-nei Neamtu”, cu toate că aceasta a beneficiat pe întreaga perioadă de la angajare și până la data de 30.06.2016 de plată lunară a unor sume pentru transportul și de la locul de munca”.

G4Media.ro  a dezvăluit in premieră pe 19 martie cine este Cristina Elena Nemtu, nume care a apărut în spațiu public încă din ziua de 7 februarie, când Digi24 a publicat informații dintr-un raport realizat de corpul de control al fostului ministrul al transporturilor, Felix Stroe. Nimeni n-a știut la vremea respectivă că Neamtu este una și aceeași cu unul dintre oamenii lui Liviu Dragnea, fostă consilieră la ministerul Dezvoltării și consilieră la PSD.

Abonată la sinecuri de partid. Cristina Neamţu lucrează în prezent la secretariatul general al PSD, au declarat pentru G4Media.ro surse din partid. Pe Neamţu o găsim din 2013 până în 2015 la Ministerul Dezvoltării, în funcția de consilier al ministrului Dragnea. I-a stat alături practic pe toată durata mandatului (21 decembrie 2012 – 17 decembrie 2014)

Ultima declarație de avere a Cristinei Neamţu disponibilă pe portalul ANI este din mai 2015. Consiliera lui Dragnea raportează că în 2014 a încasat venituri din salarii de la MDRAP (consilier ministru) in valoare de 42810 lei anual, de la PSD (consilier) a luat suma de 24036 lei anual, de la Parlamentul European – grup PSD (consilier) suma de 26400 lei anual și de la APPS (consilier juridic) suma de 22494 lei anual. Asta înseamnă aproximativ 165.000 de lei pe an, deci cam 14.000 de lei lunar.

În 2013, pe Cristina Neamţu o gasim deja consilier la cabinetul ministrului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Pentru anul fiscal 2012 a raportat un venit anual de la 8689 de lei incasat de la RAAPPS (consilier juridic) și 26.391 de lei pe an (consilier parlamenar), aici sursa venitului fiind indicată “Catalin Ivan – repreentant Delegația Social Democrată în Parlamentul European.

Contactat de G4Media.ro, Cătălin Ivan a declarat că nu o cunoaște pe Cristina Neamţu, că nu a lucrat direct cu ea și că n-a fost angajată la cabinetul lui de europarlamentar. Întrebat cum își explică faptul că în declarația de avere a Cristinei Neamţu apare indicat numele său la sursă venitului, Cătălin Ivan spune că este foarte posibil să fi fost angajată în echipă de la sediul PSD din București care lucra pentru Delegația social democrată în Parlamentul European.

Mai există o singură referință pe net despre Cristina Neamtu. “PSD lovește din nou – Cazul Bombonica 2 – Cristina Neamtu”, se arată într-o postare pe o pagină wordpress dedicată personajului.

Dosarul angajărilor fictive.  Pe langa dosarul Referendumul, in care a fost deja condamnat in aprilie 2016, Liviu Dragnea este judecat si in dosarul angajarilor fictive. Miercuri a fost încă un termen de judecată în acest dosar, printre ultimele. Bomboinca Prodana, fostă Dragnea a acceptat să achiteprejudiciul din dosar. Pe de altă parte, Liviu Dragnea, prezent mai bine de șase ore la Înaltă Curte, a pledat în continuare nevinovat și că nu știut că cele două colege de la parti sunt angajate fictiv la instituția condusă pe atunci de fosta soție.

Liderul PSD a fost trimis în judecată de DNA pe 15 iulie 2016, fiind acuzat de săvârșirea, în calitate de președinte al Consiliului Județean Teleorman, a infracțiunilor de instigare la abuz în serviciu și instigare la fals intelectual. Dosarul se apropie de final, următorul termen fiind 25 martie. Acesta ar putea fi chiar ultimul.

În dosarul angajărilor fictive a fost trimisă în judecată și fostă soție a lui Dragnea, Bombonica Prodana. Potrivit procurorilor, la data comiterii faptei era coordonator al Complexului de servicii destinate copilului și familiei și șef Serviciu secretariat din cadrul DGASPC Teleorman.

Procurorii DNA îl acuză pe Dragnea că a intervenit pentru menținerea în funcție și plată drepturilor salariale pentru două angajate de la DGASPC Teleorman, deși știa că acestea lucrau de fapt în cadrul organizației PSD Teleorman. Este vorba de Adriana Botorogeanu, încadrată din anul 2005 la DGASPC Teleorman în funcția de inspector de specialitate în cadrul Serviciului administrativ, și Anisa Niculina Stoica, încadrată, din anul 2006, în funcția de referent.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu și nici nu au prestat vreuna dintre activitățile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, desfășurându-și de fapt activitatea la sediul organizației județene PSD Teleorman.







Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia