Următorul pas?/Raport al Pentagonului: Rusia și China dezvoltă arme ca să atace sateliții SUA

Următorul pas?/Raport al Pentagonului: Rusia și China dezvoltă arme ca să atace sateliții SUA

Un raport al Pentagonului arată că Rusia și China continuă să dezvolte care arme care să atace sateliții americani, mărindu-și flotele de sateliți.

Agenția de Informații pentru Apărare din SUA susține că statul chinez ”are la sol mai multe arme laser cu diferite niveluri de putere pentru a perturba, degrada sau deteriora sateliții, care includ o capacitate limitată de a folosi sisteme laser împotriva senzorilor de satelit”.

Iar până în 2020 ”China poate pune în funcțiune sisteme cu putere mai mare care cresc amenințarea la adresa structurilor non-optice ale sateliților”, arată Bloomberg, citat de observatornews.ro .

China are peste 250 de sateliți de informare, supraveghere și recunoaștere (sisteme IRS), fapt ce o plasează pe un lco secund pe glob, după SUA.

Potrivit sursei citate, armata Chinei ”deține și operează aproximativ jumătate din sistemele ISR ale lumii (n.r. sisteme de informații, supraveghere și recunoaștere), dintre care majoritatea ar putea sprijini monitorizarea, urmărirea și țintirea forțelor americane și aliate din întreaga lume”.

Agenția americană de Informații pentru Apărare mai amintește că Rusia deține ”mai multe lasere la sol care pot orbi senzorii sateliților”, iar până în 2030, Rusia poate lansa ”sisteme cu o putere mai mare care cresc amenințarea la adresa sateliților în totalitate”.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 De citit...