Urmează 4 ani cu Cioloș? O fi rău? Voi decideți!

Urmează 4 ani cu Cioloș? O fi rău? Voi decideți!

Dacian Cioloș este ferm hotărât să rămână la cârma Guvernului pentru încă 4 ani de zile! Și fără a înghiți vreun broscoi deghizat în carnet de partid. I-a explicat cu calm președintelui care e faza și Iohannis i-a acceptat condițiile. Prin urmare, pe 22 sau 24 octombrie, data n-a fost încă bătută în cuie, cu prilejul lansării candidaților PNL nea Cioloș își va prezenta platforma de principii despre care a vorbit joi seara la Digi24. 

Principii cu care PNL, condus acum, de facto, de Iohannis, va fi de acord cu entuziasm. Ca și USR. Care și el își va arăta acordul pentru un astfel de mod de a conduce țara. Asta este partea de început. Apropo, nu va fi niciun miting de susținere pentru Cioloș, este doar o cioacă de doi lei aruncată de țărănoiul penal de la Teleorman. 

Ce urmează dacă acest scenariu pozitiv, soldat cu o prezență la urne decentă și cu un scor bun obținut de PNL și USR, se adeverește. Și ce miniștri din actualul Guvern merg pe liste la și la ce partide. 

La PNL vor merge actualul vice prim-ministru Costin Borc, care va candida la Senat, Sorin Bușe, actualul ministru al Transporturilor, Dragoș Pâslaru, ministrul Muncii și... cam atât. La USR va candida un singur ministru al actualului cabinet, Cristian Ghinea. Și, probabil, o mică armată de rezervă recomandată de persoane apropiate de nea Cioloș. 

Toți aceștia se vor regăsi și în viitorul Guvern, cu condiția, repetăm, ca PNL+USR să facă peste 40 la sută. Pentru că UDMR se va lipi la cei care fac peste 40 la sută. Și va primi cele două portofolii de rigoare, din care cel de la Cultură aproape că pare bătut în cuie și în tabăra PSD+ALDE.

În privința USR, chiar dacă Cristian Ghinea se va regăsi printre miniștrii unui viitor cabinet Cioloș2, nu va intra efectiv la guvernare. Va sprijini Guvernul din Parlament și va fi, cel mai probabil, asigurarea de stabilitate a lui Cioloș când cei din PNL vor încerca să sară calul. 

Vlad Voiculescu nu va rămâne la Sănătate. Asta și pentru că în curând, e o chestiune de zile, va fi în centrul unui scandal. Nici profesorul Mircea Dumitru nu va rămâne la Educație. Motivele se știu. Iar faptul că n-a fost supus umilinței a fost un gest de curtoazie față de un om care a greșit în tinerețe dar a avut o carieră ulterioară decentă.

Pentru ca PNL și USR să-i poată asigura președintelui Iohannis o majoritate care să-i permită nominalizarea lui Dacian Cioloș pentru un nou mandat în fruntea Guvernului este nevoie de o prezență la vot de cel puțin 45 la sută. 

Toate evaluările sociologice spun clar că de la 40 la sută încolo prezență la vot PSD pierde orice șansă de a prelua Puterea. O prezență de 40 la sută sau chiar mai mică va aduce în proporție de sută la sută o Guvernare PSD+ALDE+UDMR.

Cioloș a făcut un experiment cu campania pentru Cumințenia Pământului. Însă puțini au înțeles adevăratul mesaj... 

Voi decideți...


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”