USR: Decizia CCR privind Codul administrativ, o victorie în lupta anticorupţie

Uniunea Salvaţi România (USR) apreciază că decizia CCR de marţi prin care Codul administrativ a fost declarat neconstituţional în ansamblu este o victorie în lupta anticorupţie, deoarece, în opinia acestui partid, planul PSD-ALDE era să renunţe la toate criteriile de integritate şi performanţă şi să politizeze întreaga administraţie.

"Am fost singurul partid care a spus că acest Cod administrativ nu era necesar. Mă bucur că nu vor intra în vigoare pensiile speciale pentru primari, viceprimari, preşedinţi şi vicepreşedinţi de consiliu judeţean, numirile politice în administraţie şi luarea deciziilor de patrimoniu cu doar 50%+1 din totalul consilierilor locali/judeţeni în funcţie (în loc de 2/3). USR susţine că administraţia publică trebuie să lucreze în interesul cetăţenilor, nu al politicienilor, şi asta se poate observa din legile şi amendamentele pe care noi le depunem mereu în Parlament", a declarat, marţi, conform unui comunicat de presă, senatoarea Florina Presadă, reprezentanta USR în Comisia specială pentru elaborarea Codului administrativ.

Potrivit aceluiaşi comunicat, USR a depus sute de amendamente la Codul administrativ în comisia specială, pentru a păstra administraţia publică curată, departe de interesele partidelor sau ale grupurilor de interese de orice fel, însă majoritatea PSD-ALDE-UMDE s-a impus prin vot.

"Reglementările introduse în Codul administrativ aveau acelaşi scop ca modificările din legile justiţiei, de data aceasta prin slăbirea regimului incompatibilităţilor, relaxarea criteriilor de integritate, diminuarea răspunderii decidenţilor politici şi politizarea funcţiilor publice. Codul administrativ a fost votat alături de Codul penal în sesiunea extraordinară de la începutul lunii iulie, iar USR a atacat legea la CCR cu ajutorul PMP şi al deputaţilor neafiliaţi. Doar trei deputaţi PNL au acceptat să semneze sesizarea", se mai arată în comunicatul menţionat.

Legea privind Codul administrativ este neconstituţională în ansamblul său, a decis, marţi, Curtea Constituţională. Potrivit unor surse din CCR, actul normativ a fost adoptat fără avizul Consiliului Economic şi Social, fiind încălcat şi principiul bicameralismului. AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Teoria conspirației / S-a deschis Cutia Pandorei?

2 ULTIMA ORĂ / China dă drumul aparatului represiv pentru a înăbuşi nemulţumirea maselor / La Wuhan începe să se fac…

3 Vâlcov e fugit. Firma despre care DNA susține că e controlată de el a primit un nou contract de aproape 1 mili…

4 VIDEO Pesedistul Bădălău, cu pula-n gură în Parlament! „Ce, Mocioalcă, îl vrei şi pe ăsta? Du-te în pula mea ş…

5 Jurnalistul Vitalie Cojocari, text de o frumusețe rară pe subiectul Rimes / Brâncuși. / Da, omule, ai dreptate, vo…

recomandări

Te ia DNA: Cornelia Negrut

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade