USR: Şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august

USR: Şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august

Uniunea Salvaţi România (USR) consideră că noile declaraţii ale prefectului Capitalei, Speranţa Cliseru, demonstrează că şefii Jandarmeriei "ascund adevărul" cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august.

"Noile declaraţii ale prefectului Speranţa Cliseru care trebuia să fie audiată astăzi, alături de comandantul Laurenţiu Cazan, în Comisia de apărare din Senat demonstrează că şefii Jandarmeriei ascund adevărul cu privire la decidenţii care au dat ordinele în seara de 10 august. (...) Prefectul a susţinut astăzi că a semnat ordinul de intervenţie a jandarmilor 'după 12 noaptea', când Piaţa Victoriei fusese deja evacuată, ceea ce infirmă declaraţiile comandantului jandarmilor Laurenţiu Cazan care a spus că ordinul a fost semnat de la ora 8 seara şi că s-a acţionat în baza lui", afirmă USR, într-un comunicat de presă transmis, luni, AGERPRES.

USR "reclamă că prefectul Capitalei şi Jandarmeria Română joacă pase cu responsabilitatea intervenţiei brutale de la mitingul din Piaţa Victoriei de pe 10 august".

"USR consideră că era important ca cei doi oficiali să fie puşi faţă în faţă pentru a clarifica declaraţiile contradictorii de până acum. Audierea nu a avut loc din lipsă de cvorum la Comisia de apărare. Senatorii PSD (mai puţin Liviu Brăiloiu) au considerat că este prea mare efortul de a se prezenta la şedinţă, într-un dispreţ total faţă de toţi oamenii de bună credinţă care aşteaptă răspunsuri pentru cele întâmplate la acel miting", se arată în comunicat.

Potrivit senatorului USR Nicu Fălcoi, membru în Comisia de apărare, reprezentanţii actualei puteri au demonstrat "de prea multe ori că nu sunt interesaţi decât de jocurile lor murdare în apărarea lui Dragnea şi a clicii de infractori din jurul lui".

"Atunci când a fost vorba de a cerceta angoasele domnului Dragnea, parlamentarii PSD nu au avut nicio problemă în a cere şi a vota înfiinţarea unei comisii speciale de anchetare a activităţii SPP, dar acum, când peste 400 de oameni au avut nevoie de îngrijiri medicale şi sunt peste 700 de plângeri penale împotriva Jandarmeriei, au considerat că e mai bine să trateze cu dispreţ şi nepăsare acest demers logic al Comisiei de apărare, în ale cărei atribuţii intră tocmai controlul instituţiilor de forţă. Din păcate, reprezentanţii actualei puteri ne-au demonstrat de prea multe ori că nu sunt interesaţi decât de jocurile lor murdare în apărarea lui Dragnea şi a clicii de infractori din jurul lui", a declarat senatorul USR, citat în comunicat.

USR atrage atenţia că "legea jandarmeriei prevede că nu e nevoie de un ordin scris al prefecturii pentru intervenţii, aşa că justificările şefilor Jandarmeriei sunt mincinoase şi urmăresc să-i protejeze pe autorii politici de la vârful PSD care au dat ordinele pentru represiunea din Piaţa Victoriei" şi "îşi exprimă speranţa că investigaţia Parchetului General va clarifica lanţul de comandă şi că această instituţie va rezista atacurilor lui Liviu Dragnea până la aflarea adevărului". AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Misterioasa avere de milioane de dolari, moștenită de Anamaria de la Ionela Prodan. Sora a renunțat la bani

2 Foarte interesante amănunte!

3 VIDEO „Batalioanele Bachus”, noua armată a lui Putin...

4 Rusia, o imagine cât o mie de cuvinte...

5 Bloggerii ruși descriu un scenariu pentru săptămâna viitoare, care implică atacuri nucleare asupra Ucrainei