Uzina de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, afectată de o ''mică explozie'', potrivit oficialităţilor iraniene

Uzina de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, afectată de o ''mică explozie'', potrivit oficialităţilor iraniene

Uzina de îmbogăţire a uraniului de la Natanz, de sabotarea căreia Teheranul acuză Israelul, a fost afectată de "o mică explozie", a declarat luni purtătorul de cuvânt al Organizaţiei iraniene a energiei atomice (OIEA), Behrouz Kamalvandi, relatează AFP.

" Accidentul a avut loc la centrul de distribuţie a electricităţii. A avut loc o mică explozie", a declarat Kamalvandi într-o înregistrare video publicată de agenţia iraniană Tasnim.

"Era în jur de cinci dimineaţa (00.30 GMT). Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi situaţia este de aşa natură că, după părerea mea, ei pot repara rapid sectoarele avariate", a adăugat oficialul iranian.

"Ceea ce am remarcat este sistemul electric. Explozia nu a fost suficient de puternică pentru a strica totul, plafonul fals al uneia dintre sălile de comandă a căzut", a spus el.

Behrouz Kamalvandi a făcut aceste declaraţii de pe patul unui spital, unde susţine că a fost internat după o cădere de câţiva metri care s-a produs duminică, în timpul unei vizite de evaluare a situaţiei de la complexul nuclear de la Natanz.

Mai devreme, purtătorul de cuvânt al diplomaţiei iraniene a declarat că centrifuge care serveau la îmbogăţirea uraniului au fost avariate în ceea ce el a calificat drept un act de "terorism" israelian pentru care Iranul a promis să se răzbune.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”