Va fi nevoie de decenii pentru a restabili încrederea între ţările occidentale şi Rusia, estimează Ankara

Va fi nevoie de decenii pentru a restabili încrederea între ţările occidentale şi Rusia, estimează Ankara

Va fi nevoie de decenii pentru "a restabili încrederea" între ţările occidentale şi Rusia, a estimat marţi ministrul afacerilor externe al Turciei, Mevlut Cavusoglu, informează AFP.

"A reconstrui toate acestea va lua timp. Posibil va fi nevoie de decenii pentru a restabili încrederea", a spus Cavusoglu, afirmând că "noi asistăm la începutul unui nou Război Rece".

Membră a Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) şi aliată a Ucrainei, căreia i-a livrat drone de luptă, Turcia încearcă de la începutul conflictului din Ucraina să faciliteze o mediere între Moscova şi Kiev şi a refuzat să se alinieze sancţiunilor occidentale împotriva Rusiei, dorind să menţină o linie deschisă cu Kremlinul.

"În pofida evoluţiilor pe teren, credem să rămâne loc pentru diplomaţie", a adăugat şeful diplomaţiei turce, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute împreună cu omologul său ungar Peter Szijjarto, la Ankara.

Cavusoglu a afirmat că "măsuri rapide trebuie luate pentru (a se ajunge la) un acord de încetare a focului" între Kiev şi Moscova.

Turcia a găzduit de două ori negocieri directe între cele două părţi, pe 10 martie la nivel ministerial în Antalya (sud) şi pe 29 martie la Istanbul.AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro