Văduva lui Kobe Bryant va primi 16 milioane de dolari din cauza pozelor de la accidentul în care și-a pierdut soțul și fiica

Văduva lui Kobe Bryant va primi 16 milioane de dolari din cauza pozelor de la accidentul în care și-a pierdut soțul și fiica

Văduva lui Kobe Bryant va primi 16 milioane de dolari (13,6 milioane de lire sterline) drept daune-interese în urma scurgerii unor fotografii detaliate ale prăbușirii elicopterului în care și-au pierdut viața starul baschetului american și fiica sa în 2020, notează BBC .

Vanessa și Kobe Bryant

Vanessa Bryant, în vârstă de 40 de ani, a declarat că a avut atacuri de panică după ce a aflat că imaginile realizate de șerifii și pompierii din comitatul Los Angeles au fost distribuite.

Un juriu federal a declarat acum că districtul trebuie să îi plătească doamnei Bryant pentru suferință emoțională.

Co-reclamantul Christopher Chester va primi 15 milioane de dolari.

Kobe Bryant, 41 de ani, fiica Gianna, 13 ani, și șase prieteni de familie au murit când elicopterul lor s-a prăbușit în California în ianuarie 2020.

Un raport al Los Angeles Times, potrivit căruia angajați ai comitatului au făcut fotografii la locul prăbușirii și le-au împărtășit cu alte persoane, a înfuriat familiile victimelor.

În noiembrie anul trecut, comitatul a fost de acord să plătească 2,5 milioane de dolari (2,1 milioane de lire sterline) pentru suferința emoțională cauzată celor două familii care și-au pierdut rudele în accident - dar Vanessa Bryant a refuzat să ajungă la o înțelegere.

Săptămâna trecută, plângând în boxa martorilor, Vanessa Bryant și-a amintit că se afla acasă cu ceilalți copii ai ei când a citit articolul din LA Times.

„Am ieșit în fugă din casă și am alergat în partea laterală a casei pentru ca fetele să nu mă vadă. Am vrut să fug și să țip”, a spus ea.

Vanessa Bryant a spus că s-a simțit „luată prin surprindere, devastată, rănită și trădată” de vestea scurgerii de informații și „[trăiește] în fiecare zi cu frica de a fi publicate și alte imagini” pe rețelele de socializare.

„Nu vreau să mai văd niciodată aceste fotografi”, a spus ea. „Vreau să-mi amintesc de soțul și de fiica mea așa cum au fost”.

Jurații de la proces au auzit cum adjuncții șerifului și pompierii au făcut fotografii macabre cu telefonul mobil la locul accidentului și le-au arătat altora, inclusiv la un bar și la un eveniment de gală.

Acești angajați „au turnat sare pe o rană deschisă și au frecat-o” prin acțiunile lor, a declarat avocatul Vanessei Bryant, Luis Li, în timpul declarațiilor de deschidere de săptămâna trecută.

Un avocat al comitatului a susținut fără succes că „fotografiile de la fața locului sunt esențiale” și că fotografiile nu au fost postate nicăieri în public.

Bryant, de cinci ori campion NBA, a jucat pentru LA Lakers de-a lungul carierei sale și este considerat unul dintre cei mai mari jucători din istoria acestui sport.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

3 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...

4 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

5 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani