Vâlcea: 260 de kilograme de petarde şi artificii, confiscate de poliţişti în urma a trei percheziţii în Băbeni

Vâlcea: 260 de kilograme de petarde şi artificii, confiscate de poliţişti în urma a trei percheziţii în Băbeni

Un număr de trei percheziţii domiciliare au avut loc joi în oraşul Băbeni, într-o acţiune a poliţiştilor vâlceni de la Biroul Transporturi, sprijiniţi de luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean, în urma căreia au fost confiscate 260 de kilograme de artificii şi petarde, a anunţat Poliţia Vâlcea.

"Astăzi, 30 decembrie, poliţiştii au descins la domiciliile a trei bărbaţi din oraşul Băbeni, judeţul Vâlcea, bănuiţi că ar fi deţinut şi oferit spre comercializare, fără a avea acest drept, în cursul lunii decembrie 2021, petarde şi artificii, diverse categorii. Pe parcursul activităţilor, au fost identificate şi ridicate 3.100 de articole pirotehnice (clasele F1 şi F2), cu greutatea de 260 de kg, în valoare de 15.200 lei", se arată în comunicatul de presă transmis de IPJ Vâlcea.

În cauză a fost deschis dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "orice operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept", cercetările fiind continuate sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Cu dosar penal s-a ales şi un alt bărbat, prins tot joi de poliţiştii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase Vâlcea, în timp ce încerca să comercializeze cinci kilograme de articole pirotehnice în staţiunea Călimăneşti.

Poliţiştii vâlceni au precizat că vor continua să acţioneze în judeţ pentru depistarea persoanelor care comercializează astfel de produse interzise. AGERPRES / (AS -autor: Ramona Dincă, editor: Karina Olteanu, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”