Vâlcea: Bărbaţi bănuiţi de trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri, duşi la audieri în urma unor percheziţii

Vâlcea: Bărbaţi bănuiţi de trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri, duşi la audieri în urma unor percheziţii

Doi bărbaţi cercetaţi pentru trafic de persoane, trafic de minori, proxenetism şi trafic de droguri au fost conduşi la audieri la sediul DIICOT Vâlcea, după ce la domiciliile lor au fost efectuate, joi, patru percheziţii, informează DIICOT într-un comunicat remis AGERPRES.

Percheziţiile au fost efectuate în judeţul Vâlcea şi în municipiul Craiova de către poliţişti de combatere a criminalităţii organizate şi procurori DIICOT - BT Vâlcea.

Cei doi bărbaţi, unul în vârstă de 28 de ani şi altul în vârstă de 36 de ani, din Drăgăşani şi Râmnicu Vâlcea, sunt bănuiţi că ar fi racolat patru tinere prin metoda "Loverboy" şi le-ar fi obligat să se prostitueze.

"În cauză s-a reţinut faptul că, în perioada 2018 - 2021, suspecţii au recrutat prin metoda 'loverboy' mai multe persoane vătămate minore şi majore pe care le-au exploatat prin obligarea la practicarea prostituţiei, atât pe teritoriul României, cât şi pe teritoriul altor state europene. De asemenea, unul dintre suspecţi a deţinut şi transportat în vederea traficării cantitatea de aproximativ 1 kilogram de substanţe, cu privire la care există suspiciunea că reprezintă droguri de risc", se arată în comunicatul DIICOT.

De la locuinţele percheziţionate anchetatorii au ridicat, în vederea confiscării, 8 telefoane mobile, 10 cartele SIM, 2 stick-uri de memorie, 2 grindere, un cântar electronic şi mai multe înscrisuri.

Acţiunea s-a desfăşurat cu sprijinul poliţiştilor din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Craiova, Serviciului pentru Acţiuni Speciale Vâlcea, precum şi al jandarmilor din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea şi Grupării Mobile de Jandarmi Craiova. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

4 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”

5 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului