Valoarea companiilor rusești a scăzut dramatic de la începutul războiului din Ucraina

Valoarea companiilor rusești a scăzut dramatic de la începutul războiului din Ucraina

Valoarea Fondului Naţional pentru Bunăstare al Rusiei (NFW), care acumulează veniturile din petrol ale ţării, a scăzut în februarie cu 11,5% faţă de luna precedentă, până la 154,8 miliarde de dolari, deoarece valoarea companiilor ruseşti în care investeşte s-a redus, au arătat miercuri datele Ministerului de Finanţe, citate de Reuters, scrie Ziare.com .

Sancţiunile occidentale fără precedent împotriva Rusiei pentru ceea ce Moscova numeşte „o operaţiune specială în Ucraina”, care a început pe 24 februarie, au provocat o scădere mare a stocurilor ruseşti.

NFW, conceput iniţial pentru a ajuta la echilibrarea sistemului de pensii, era la 1 martie de 9,7% din produsul intern brut proiectat pentru 2022, în scădere faţă de 10,2% din PIB-ul estimat, sau 174,9 miliarde de dolari, cu o lună mai devreme.

Cu cât s-au prăbușit acțiunile în Rusia

Activele lichide ale fondului s-au situat la 1 martie la 116,6 miliarde de dolari, sau 7,3% din PIB-ul proiectat pentru 2022, comparativ cu 112,7 miliarde de dolari, sau 6,6% din PIB-ul proiectat cu o lună mai devreme, a spus ministerul.

Investiţia fondului în acţiuni ordinare ale Sberbank, cea mai mare bancă din Rusia, a fost estimată la 1.500 miliarde de ruble, în scădere faţă de 3.000 de miliarde de ruble cu o lună mai devreme, în timp ce valoarea investiţiei sale în operatorul aerian Aeroflot s-a redus la 30,7 miliarde de ruble, de la 47,4 miliarde.

Rusia intenţionează să folosească banii NFW pentru a înlocui o parte din împrumuturile statului în acest an şi să canalizeze până la 1.000 de miliarde de ruble din banii fondului pentru a sprijini piaţa de valori afectată, în timp ce autorităţile caută modalităţi de a proteja economia de sancţiuni.

O lună de la începutul invaziei lui Putin în Ucraina

Se împlineşte o lună de la invazia Rusiei în Ucraina. Cinci generali și aproximativ 15.000 de militari ruși au fost uciși de la începutul invaziei în Ucraina. Ar fi 16.000 de soldați răniți scrie presa străină, iar mult armament a fost distrus. Și cu toate acestea Rusia continuă invazia.

Chiar dacă lăsa impresia că este invincibilă, armata rusă are pierderi mari iar armata ucraineană îi ține piept. Ucraina este ajutată de țările din vest cu armament iar rușii atacă cu tancuri vechi.

Liderul de la Kiev, Volodimir Zelenski, a făcut un apel către toate țările să protesteze joi, 24 martie, când se împlineşte o lună de la invazia Rusiei în Ucraina.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 Lucruri pe care nimeni nu le spune la televizor și nu numai...