Valoarea titlurilor de stat cumpărate de populație a depășit 520 de milioane de lei; numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000

Valoarea titlurilor de stat cumpărate de populație a depășit 520 de milioane de lei; numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000

Valoarea titlurilor de stat cumpărate de populație a depășit 520 de milioane de lei, volumul total de subscriere fiind de cinci ori mai mare decât valoarea anunțată, în timp ce numărul cumpărătorilor a ajuns la 14.000, informează un comunicat al Ministerului Finanțelor Publice (MFP) remis, marți, AGERPRES.

Potrivit MFP, emisiunea de titluri de stat adresată persoanelor fizice, ediția "Centenar" a ajuns la un volum total de subscriere de cinci ori mai mare decât valoarea anunțată, respectiv de peste 520 de milioane de lei. Această cerere a venit din partea unui număr foarte mare de cetățeni, reușind să atragă mai bine de 14.000 de cumpărători, de 11 ori mai mulți față de emisiunea similară de anul trecut.

"Succesul emisiunii arată încrederea pe care cetățenii o au în statul român. Aceasta va fi răsplătită! Ministerul Finanțelor Publice va accepta toate subscrierile titlurilor de stat în cadrul emisiunii 'Centenar', astfel încât întreaga cerere manifestată de persoanele fizice pe durata perioadei de subscripție să fie satisfăcută", a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Persoanele fizice interesate de cumpărarea titlurilor de stat ale ediției "Centenar" vor putea subscrie până în data de 29 iulie 2016, cu respectarea plafonului maxim de 100.000 de lei pentru un singur investitor, având certitudinea alocării totale a sumei subscrise.

Potrivit MFP, oferta se derulează în perioada 11-29 iulie, dobânda fiind de 2,15% pe an. Titlurile au scadența în 2018, valoarea nominală fiind de 100 de lei. O singură persoană poate achiziționa cel mult 1.000 de titluri, adică o valoare maximă de 100.000 de lei.

Titlurile de stat pot fi achiziționate, fără costuri, de la cele patru bănci intermediare: BCR, BRD, Raiffeisen Bank, Banca Transilvania. Veniturile generate de deținerea titlurilor de stat nu sunt impozitate.

În procesul de subscriere investitorii pot cumpăra titluri de stat fie prin una din băncile intermediare ale tranzacției, fie prin intermediul unei firme de brokeraj autorizată în acest scop. În cazul cumpărării prin băncile intermediare subscrierea se poate face fie cu numerar, caz în care se va deschide doar un cont de subscriere, fie prin indicarea unui cont bancar la banca respectivă sau la o altă bancă.

La scadență, Ministerul Finanțelor Publice va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deținători de titluri de stat ale emisiunii aniversare, vor câștiga premii de 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deținute.

MFP recomandă persoanelor fizice care doresc să subscrie prin băncile sindicatului de intermediere și care întâmpină probleme în a primi asistență din partea funcționarilor bancari să transmită sesizările către departamentul de comunicare al MFP pe adresa PetitiiMFP@mfinante.gov.ro sau pe adresa de Facebook a emisiunii Fidelis, ediția 'Centenar': Ministerul Finanțelor Publice-Fidelis-Titluri de stat pentru populație.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”