Vanghelie despre audierea lui Geoană: A fost citat greșit, nu vine

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a afirmat miercuri că Mircea Geoană nu va fi audiat la termenul de miercuri al procesului în care fostul edil a fost trimis în judecată pentru fapte de corupție, Vanghelie explicând că a fost citat greșit de către instanță.

Întrebat cât de relevantă ar fi o declarație a lui Mircea Geoană în dosarul său și dacă acesta va fi audiat, Marian Vanghelie a răspuns: "Am înțeles că nu. M-au sunat avocații că s-a făcut o citație greșită și nu vine azi. Nu are nicio legătură cu nimic".

Cu privire la ceasurile primite cadou de Mircea Geoană și predate de acesta la DNA, Vanghelie a spus că este de părere că "au încercat să îl păcălească".

"Eu am venit la ziua dumitale, ți-am adus un cadou. Dacă cineva vrea să facă un calcul, dacă cineva vrea pe corecte. Din păcate, nu vrea nimeni și de aceea suntem în situația asta în România. Care ne supără, îl luăm de pe stradă. Dacă cineva vrea să se uite acolo că am avut niște cheltuieli pe anumite perioade, se vede din sumele respective. Aia a fost o chestie — am venit să vă aduc un cadou și, ulterior, v-ați gândit că să le aduceți la DNA. (...) Să vedem ce zice dânsul. Eu știu dacă s-a speriat? Nu s-a speriat. Eu cred că au încercat să îl păcălească unii și cred că până la urmă toate lucrurile se vor afla", a precizat Vanghelie la intrarea în Tribunalul București.

Marian Vanghelie a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârșirea unor fapte de corupție, alături de Mircea-Sorin Niculae (vărul lui Vanghelie), Sorin Ștefan Ciocan, Laura Ciocan, director SC Economat Sector 5 SRL, și omul de afaceri Marin Dumitru.

Potrivit DNA, în perioada 2006 — 2014, Marian Vanghelie, în calitate de primar al Sectorului 5, ajutat de Mircea-Sorin Niculae și parțial de Laura Ciocan, a solicitat și primit de la Marin Dumitru foloase materiale necuvenite în cuantum de aproximativ 30.403.000 de euro (reprezentând un "comision" de 20% din încasări).

Aceste foloase au fost pretinse și primite de Vanghelie pentru atribuirea de către Primăria Sectorului 5 și serviciile publice de interes local din subordinea Consiliului local al Sectorului 5, cu nerespectarea prevederilor legale, de contracte de achiziții publice firmelor controlate de omul de afaceri Marin Dumitru, dar și pentru a dispune efectuarea plății lucrărilor aferente acestor contracte (valoarea totală fiind de aproximativ 738.019.000 de lei).

AGERPRES/(A — autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online: Simona Aruștei)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a falsificat PSD deficitul bugetar în ultimii 3 ani. Fraților, nenorociții ăștia ne-au amanetat viitorul!

2 Încep să „transpire” primele cifre din sondaje. La PSD se mizează totul pe prezența scăzută

3 Ce-o avea asta-n gură, fraților? Priviți-i cum râd, zici că au băut ceai de cânepă...

4 PSD, rozătoarea statului român! După fată, Daea și-a angajat și ginerele, printr-un concurs dubios, în ministe…

5 Rareş Bogdan o pune la punct pe Fiola după atacul xenofob la adresa președintelui: Vom face plângere!

recomandări

Te ia DNA: Iulian Bădescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai faimoasă pisicuță de pe internet